Disneys hoogtepunten uit 2012

Met het oog op het awardsseizoen heeft de studio een compilatie gemaakt met knappe fragmenten uit Paperman, Brave, Frankenweenie en Wreck-It Ralph.

December kondigt elk jaar de start aan van een heleboel filmprijzen, met de Oscars in februari als kers op de taart. Dat betekent dat alle studio’s de promotiemachine nog eens aanzwengelen en hun films van het voorbije jaar opnieuw onder de aandacht brengen (in de hoop zo veel mogelijk mensen te bereiken die stemrecht hebben). Dat is bij Walt Disney niet anders.

Zo zette de studio een sizzle reel online, een montage met fonkelende fragmenten uit de oogst van 2012. Het gaat vaak om ontroerende momenten, want het is de bedoeling om op het gevoel van de kijkers in te spelen. Wie de films nog niet heeft gezien, slaat de onderstaande compilatie daarom misschien beter over vanwege de spoilers. De onderstaande video bevat namelijk een flink aantal clips die uit het slotstuk van de films zijn geknipt.

Je ziet knappe fragmenten uit de avondvullende bioscoopfilms Frankenweenie, Brave, Wreck-It Ralph en de korte animatiefilm Paperman, aangevuld met een beknopte blik achter de schermen. De vier films staan op de longlist met kanshebbers voor een Oscar en ze zijn genomineerd voor verschillende Annie Awards.

Op de studio’s officiële website vind je meer informatie over het verhaal en de makers van de vier films, net als enkele plaatjes en wat voorbereidend artwork.

Walt Disney Studios Sizzle Reel 2012

(Via Stitch Kingdom)

Lees ook:Eerste plaatjes uit Wreck-It Ralph
Lees ook:Nieuwe blik op Disneys Wreck-It Ralph
Lees ook:Artwork voor Wreck-It Ralph
Lees ook:Begin het nieuwe jaar met een kus
Lees ook:Wreck-It Ralph sloopt openingsrecord

9 reacties op “Disneys hoogtepunten uit 2012

 1. max

  Misschien omdat er spoilers inzitten even wachten met kijken heb tot nu toe alleen Brave gezien en ga Zondag Wreck it Ralph en paperman.

    /   Beantwoorden  / 
 2. peter

  een top jaar voor disney.
  hoop dat het zo door gaat.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fear

  Hopelijk wordt 2013 ook een topjaar voor Disney. Frozen wordt hopelijk een groots succes, maar aan Monsters University twijfel ik nog…In ieder geval, bedankt Disney voor Brave en Paperman! (mijn favoriete Disneyfilms van 2012).

    /   Beantwoorden  / 
 4. Edina

  Komt “Paperman” in het voorprogramma van ‘Wreck-it-Ralph”? zo ja, dan moet ik de film echt gaan zien – nog afgezien van dat WIR me erg leuk lijkt. Ik weet niet wat het is met Disney, dat ze korte films maken die niemand te zien krijgt. Waar draaiden dan b.v. ‘Glaco’s guest’ en ‘Leonardo’? Wordt het niet tijd dat Disney een nieuwe collectie ‘shorts’ op dvd uitbrengt?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Max

   Paperman komt inderdaad voor wreck it ralph

     /   Beantwoorden  / 
  2. Seppe

   Korte films zijn helaas geen prioriteit voor Walt Disney. In tegenstelling tot Pixars werk zal je het dus niet snel op een schijfje verzameld zien. Net als bij andere studio’s worden de filmpjes vaak gebruikt om te experimenteren, maar het grote publiek krijgt daar slechts een aantal van te zien. Soms op festivals, soms als voorafje bij een speelfilm (zoals Paperman te zien is net voor Wreck-It Ralph). Dat is jamaar, maar misschien zulllen ze, in navolging van Pixar en met het succes van Paperman, in de toekomst vaker naar buiten treden met het werk dat achter de schermen wordt geleverd. Fingers crossed.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Sam Siahaija

  Mooi dat er weer films gemaakt worden met een 2D-look – en tegelijkertijd jammer dat zelfs die tegenwoordig met een 3D programma gemaakt worden. Als 2D-animator mis ik papier op een pegbar op een animatiedisk, flippen en eenvoudigweg tekenen – was de hele gimmick aan tekenfilm niet de magie van het tot leven brengen van met de hand vervaardigde tekeningen? De kunst der bewegende illustraties? Grafiek met een ziel? Van de trend naar steeds realistischer begrijp ik ook niet zoveel – tekenfilm was toch juist bedoeld om uit de realiteit te stappen? Meer zeg maar Mary Blair of Maurice Noble dan foto-realistiche shaders?

  Dat gezegd: ik hab Paperman inmiddels gezien, en ik moet toegeven: Heel erg mooi gemaakt…

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hansje

  Heb “Paperman” inmiddels gezien, en vond ‘m erg goed, vooral het verhaal. Wat de techniek betreft: ondanks alle rendering vond ik het er toch zeer 3D uitzien. Echt handgetekend heeft een andere ‘look & feel’…

    /   Beantwoorden  / 
 7. Max

  Eindelijk frankenweenie gezien, topfilm! En topjaar voor Disney!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.