Jonathan Groff in Frozen

De mannelijke hoofdrol uit Disneys animatiefilm gaat naar een Glee-acteur.

Vandaag weten we welke acteur de stem inspreekt van het mannelijke hoofdpersonage uit Walt Disneys volgende animatiefilm Frozen. De eer gaat naar de Amerikaanse acteur Jonathan Groff. Hij zal de rol vertolken van Kristoff, een dappere bergbeklimmer.

Het verhaal – dat erg losjes gebaseerd is op De Sneeuwkoningin, een bekend sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen – speelt zich af in een vervloekt koninkrijk waar het eeuwig winter is. Het avontuur volgt Anna en Kristoff, die samen op zoek gaan naar Elsa, de Snow Queen. Zij is de oudere zus van Anna en kan als enige een einde maken aan de ijselijke betovering.

Frozen wordt net als Tangled een muzikale animatiefilm. De liedjes worden geschreven door Robert Lopez en zijn vrouw Kristen Anderson, die recent meewerkten aan de tekenfilm Winnie the Pooh.

Eerder raakte bekend dat actrices Kristen Bell (Anna) en Idina Menzel (Elsa) niet alleen de dialogen zullen inspreken, maar ook enkele liedjes voor hun rekening nemen. Toevallig is acteur Groff vooral bekend voor zijn rollen in musicals en Glee, een populaire tv-serie over een schoolkoor. Het is dus best mogelijk dat hij ook gekozen werd vanwege zijn muzikale kwaliteiten en in de film zal zingen.

De animatiefilm wordt geregisseerd door Chris Buck en Jennifer Lee. Frozen (in 3D) wordt in de Nederlandse en Belgische zalen verwacht in de winter van 2013.

(Via Stitch Kingdom)

Lees ook:Nieuw artwork Frozen
Lees ook:Eerste beelden Frozen
Lees ook:Eerste blik op Anna en Elsa
Lees ook:Nieuwe promoplaatjes Frozen
Lees ook:D23: Frozen

3 reacties op “Jonathan Groff in Frozen

 1. Fear

  Was dit nieuws niet al een tijdje bekend?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Niet officieel, nee. Het gerucht deed wel de ronde, maar daar kun je niet altijd op vertrouwen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fear

    Ja, ik dacht dat het geruchten waren, leuk dat het officeel bevestigd is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.