Selick verliest The Graveyard Book

Walt Disney lijkt niet meer in stop-motionanimatie te geloven?

Vorig jaar raakte bekend dat regisseur Henry Selick twee animatiefilms voor Walt Disney zou maken. Aan beide projecten is echter een abrupt einde gekomen.

De eerste, The Shadow King, was een origineel, duister verhaal over twee broers. In augustus trok Disney echter de stekker uit de stop-motionanimatiefilm. De film was nochtans al een jaar in productie en de annulatie ervan kostte de studio bijna veertig miljoen euro. De hoop dat Selick de film bij een andere studio kon afwerken smolt als sneeuw voor de zon toen enkele maanden later bekend raakte dat ook studio LAIKA de duistere film geen thuis kon bieden.

De tweede film waar Selick voor Disney aan werkte was The Graveyard Book, een verfilming van de gelijknamige roman van Neil Gaiman (Coraline). Het verhaal lijkt een beetje op The Jungle Book, maar in plaats van een jongen die wordt grootgebracht door dieren, gaat het hier om een jonge wees die, nadat zijn ouders worden vermoord, op een kerkhof wordt opgevoed door geesten, vampiers en andere bovennatuurlijke wezens. Later, als hij een tiener is, wordt hij opgejaagd door de moordenaar van zijn ouders.

THR schrijft nu dat Selick niet langer aan de film verbonden is. Sterker nog, Disney gaat van The Graveyard Book een liveactionfilm maken en is hiervoor aan het onderhandelen met regisseur Ron Howard (The Da Vinci Code, Cinderella Man, A Beautiful Mind).

Is Henry Selick persona non grata geworden bij Disney? Het lijkt in elk geval alsof de studio niet langer meer gelooft in stop motion nadat Tim Burtons zwart-witte zombiehond Frankenweenie niet het Corpse Bride-succes werd waar de studio op had gehoopt. Het is wel zo dat het plan om van The Graveyard Book een liveactionfilm te maken al bestond voor Selick aan de verfilming werkte.

Dat Disney nu een streep heeft gehaald door Selicks geanimeerde plannen, betekent dat er helaas geen enkele stop-motionanimatiefilm meer op de planning staat van de studio. Als het zo doorgaat, maakt Disney enkel nog computerproducties zoals Pixar. Is er nog een toekomst voor tekenfilms en stop-motionfilms bij het Huis van de Muis?

Lees ook:Henry Selick maakt twee Disney-films
Lees ook:Disney zet nieuwe Selick-film stop
Lees ook:Henry Selick keert terug naar Disney
Lees ook:LAIKA kan Selicks animatiefilm niet redden
Lees ook:Henry Selick richt nieuwe stop-motionstudio op

2 reacties op “Selick verliest The Graveyard Book

  1. DragonMaster

    AARRFRBLHGH. Waarom? Henry Sellick kon zeker iets moois maken van dat kerkhof spookverhaal.. Ik vind Disney’s voorbije animatiefilms wel mooi (Rapunzel, Ralph…), maar er mag toch ook wel wat afwissling in medium zijn. Waar blijven die tekenfilms waar de studio groot mee geworden is?

      /   Beantwoorden  / 
  2. poppie

    disney fans van nu moeten opgroeien met computerfilms in plaats van tekenfilms.hebben ze bij disney dan geen respect meer van hun studio.die 2 stopmoiton films hadden wel wat kunnen worden maar ze waren ook veel te duister voor disney.ik zal deze films liever kijken dan die vreselijke iritande rapunzel chicken little en meet the robinsons.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.