De cast van Planes

Maak kennis met een dozijn personages en stemacteurs uit Planes.

Wat Cars is voor fans van wagens, wordt Planes voor liefhebbers van vliegtuigen. Het nieuwe avontuur is een spin-off van Pixars animatiefilm Cars, maar wordt gemaakt door DisneyToon Studios (bekend van de Tinker Bell-films). De prent vol luchtacrobatiek wordt geregisseerd door Klay Hall.

Het verhaal draait om Dusty, een jong sproeivliegtuigje dat ervan droomt om mee te doen aan een wereldwijde luchtrace. Na de recente trailer is nu ook een verse verzameling afbeeldingen opgedoken, met daarop de belangrijkste personages uit de animatiefilm. Daarnaast werden ook de acteurs bekendgemaakt die een stem inspreken.

Top Gun-acteurs Val Kilmer (Bravo) en Anthony Edwards (Echo) worden twee F-18’s die Dusty (Dane Cook) zullen helpen. Brad Garrett spreekt tankwagen Chug in, Teri Hatcher leent haar stem aan de vorkheftruck Dottie en Stacy Keach geeft klank aan Dusty’s norse coach Skipper Riley, een Corsair-jachtvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Cedric the Entertainer wordt Leadbottom, een pruttelende tweedekker die niet begrijpt waarom Dusty zijn dorpje Propwash Junction wil verlaten om de rest van de wereld te zien.

Tijdens de wedstrijd ontmoet Dusty heel wat nieuwe karakters: Julia Louis-Dreyfus geeft gestalte aan de Frans-Canadese racer Rochelle en John Cleese leent zijn Britse tongval aan Bulldog, een oud vliegtuig van de Britse luchtmacht (De Havilland 88 Comet). Carlos Alazraqui leent zijn accent aan de charmante vlieger El Chupacabra, een legende uit Mexico die er zelfs zijn eigen soap op tv heeft. Bollywood-ster Priyanka Chopra kruipt in de stalen huid van Ishani, een exotische kandidaat uit India. De Amerikaanse acteur Sinbad leent zijn stem aan Roper, een officiële scheidsrechter van de wedstrijd. Een van de verslaggevers van RSN (Racing Sports Network) is de blimp Colin Cowling, die wordt ingesproken door de echte ESPN Radio-reporter Colin Cowherd.

Roger Craig Smith vertolkt de rol van de hypermoderne racer Ripslinger, drievoudig wereldkampioen en Dusty’s grootste tegenstander. Hij krijgt hulp van twee gemene handlangers, Ned en Zed, die allebei worden ingesproken door Gabriel Iglesias.

De Nederlandse bioscooprelease staat gepland voor 9 oktober 2013.

Personages uit Planes (klik voor hogere resolutie)

(Via USA Today)

Lees ook:Jon Cryer wordt Dusty in Planes
Lees ook:Nieuwe blik op Planes
Lees ook:Actievolle blik op Planes
Lees ook:Trailer Planes
Lees ook:Eerste teaser voor Disneys luchtavontuur Planes

2 reacties op “De cast van Planes

  1. poppie

    niet te geloven dat ze zo goede stemacteurs voor zon film hebben kunnen samenbrengen dat word dus de engelse versie voor mij

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    leuk nieuws en ook leuke plaatjes trouwens.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.