Eerste beelden Big Hero 6

Video, artwork en plot bieden voorsmaakje van de Disney/Marvel-film.

Dit jaar verschijnt Frozen, maar de volgende film van Walt Disney Animation Studios is ook al bekend:

Big Hero 6 wordt de eerste geanimeerde Disney/Marvel-productie die in de bioscoop verschijnt sinds de filmstudio de stripgigant opkocht.

De nieuwe computerfilm wordt geregisseerd door Don Hall (regisseur Winnie the Pooh, schrijver Meet the Robinsons, The Emperor’s New Groove, Tarzan). Aan de basis van Big Hero 6 ligt de gelijknamige stripreeks uit 1998 van Steven T. Seagle en Duncan Rouleau over een stel Japanse superhelden.

De strippersonages zijn – in vergelijking met iconen als Iron Man of Spider-Man - niet wereldberoemd en dat is volgens regisseur Hall een plus: “Ik was op zoek naar iets obscuurs, iets dat goed zou samengaan met wat we (bij Disney) doen.” Dat er geen miljoenen fans zijn die het allemaal beter (denken te) weten, zorgde ervoor dat de makers de karakters uit de strips vrijer konden bewerken. Big Hero 6 wordt een film vol actie en komedie, maar “het idee van een verhaal over kind en een robot met een sterk broederelement is erg Disney”, aldus Hall.

Big Hero 6 draait om Hiro Hamada, een wonderkind en robotica-expert. Hij raakt betrokken bij een crimineel plan dat de hectische, hoogtechnologische stad San Fransokyo dreigt te vernietigen. Met de hulp van zijn beste vriend – de robot Baymax – sluit Hiro zich aan bij een team van onervaren misdaadbestrijders om de stad te redden.

Net zoals de strips wordt de film een eerbetoon aan de Japanse cultuur. Zoals de naam van de stad al weggeeft, kozen de makers voor een mix van Amerika (San Francisco) en Japan (Tokio). Hoe die futuristische stad met Aziatische invloeden eruitziet, kun je alvast ontdekken in de onderstaande video en het eerste stukje concept art. Zo werden bekende Amerikaanse elementen (Golden Gate Bridge, kabeltram) gecombineerd met Japanse kenmerken (de typische daken, de overdadige lichtreclame). Wie heel aandachtig kijkt, vindt in de stad ook een reclamefilmpje voor Disneys vorige animatiefilm Wreck-It Ralph.

De productie van de 3D-animatiefilm start over enkele maanden. Het script en de storyboards worden momenteel door mensen van Disneys animatiestudio gemaakt, maar tijdens het brainstormen over het verhaal zijn ook enkele stripmensen aanwezig, onder wie Joe Quesada (Marvel Chief Creative Officer).

Het resultaat wordt op 7 november 2014 in de Amerikaanse bioscopen verwacht.

Artwork en een blik op de stad uit Big Hero 6 (klik voor hogere resolutie)

Video van San Fransokyo


(Via LA Times, plaatjes via Stitch Kingdom)

Lees ook:Nieuwe beelden Big Hero 6
Lees ook:Verse blik op nieuwe Disney-film
Lees ook:Nieuwe promo voor Big Hero 6
Lees ook:Eerste plaatjes nieuwe Disney-film
Lees ook:Eerste clip met Hiro en Baymax

6 reacties op “Eerste beelden Big Hero 6

 1. Roel

  Ik verwacht hier bar weing van, nou ja, hiervan kunnen we nog niet over oordelen, maar een marvel animatiefilm van Disney, ik weet het nog niet.

    /   Beantwoorden  / 
 2. max

  Ik kijk er niet naar uit, ik vind het niets voor Disney, ik verwacht net zo’n grote flop als de eerste CGI film. En waarom een filmpje? We hebben nog helemaal niets van Frozen! Kom op!

    /   Beantwoorden  / 
  1. peter

   mee eens dit is gewoon niks voor disney.
   disney kan veel beter dan dit en dat weten ze zelf ookwel.

     /   Beantwoorden  / 
 3. DragonMaster

  Ja ja, tot jullie de eerste trailer zien met vette super heroes en dan is het “wow, zo cool dat Disney een Marvel film maakt!” Anyhow, de wereld ziet er al goed uit in de video. Grappig dat er een 8-bit Ralph in zit.

    /   Beantwoorden  / 
 4. TAZ

  ziet er op zich best goed uit.
  kan toch een best mooie film worden ondanks het feit dat we dit niet gewend zijn van disney.
  het ziet er ook wat meer manga achtig dan disney achtig uit.

    /   Beantwoorden  / 
 5. poppie

  het spreekt me nog niet aan ik wacht wel op de echte trailer

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.