Poster Get a Horse

Vrolijke retroposter voor Disneys “nieuwe oude” tekenfilmpje met Mickey.

Volgende week – op het beroemde animatiefilmfestival in Annecy (10 – 15 juni 2013) – gaat Get a Horse! in première. Dat is een nieuw tekenfilmpje van Walt Disney Animation Studios dat als volgt wordt omschreven:

De zwart-witte, handgetekende korte film volgt Mickey, zijn favoriete vriendin Minnie Mouse en hun vrienden Horace Horsecollar en Clarabelle Cow. Ze genieten van een muzikale rit in hun karretje, tot Peg-Leg Pete opduikt en hen van de weg probeert te rijden.

De studio liet eerder weten dat niemand minder dan Walt Disney (de legende zelf!) in de korte film te horen is als Mickey Mouse. Hoewel details nog geheim worden gehouden, gaat het wellicht om een oude stemopname waarvoor een nieuw tekenfilmpje werd gemaakt in de stijl van de oude klassiekers.

Vandaag gaf Disney een eerste poster vrij voor de korte film. De affiche biedt een prima voorsmaakje van de retrostijl – net zoals het eerste teaserplaatje.

De korte film wordt op 11 juni 2013 op het festival gepresenteerd door filmmakers Lauren MacMullan, Dorothy McKim en Eric Goldberg. Die laatste is vooral bekend als de supervising animator van bekende karakters als Rabbit (Winnie the Pooh), Louis (The Princess and the Frog) en Genie (Aladdin). Mogelijk betekent zijn aanwezigheid dat hij aan Get a Horse! heeft meegewerkt.

Wanneer het tekenfilmpje ook voor het grote publiek is te zien, is nog niet bekend. Mogelijk wordt Get a Horse! gekoppeld aan de bioscooprelease van Disneys Frozen.

(Via Disney – Klik op de poster voor hoge resolutie)

Lees ook:Get a Horse! in Annecy
Lees ook:D23: Get a Horse
Lees ook:Clip uit Get a Horse
Lees ook:Nieuwe blik op Get a Horse
Lees ook:New York Weenie

3 reacties op “Poster Get a Horse

 1. DragonMaster

  Cool! Ben echt benieuwd hoe het er in beweging uit gaat zien

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  hopelijk verschijnt ie ook op de nederlandse disney channel.

    /   Beantwoorden  / 
 3. max

  Heb hier zin in! Hopelijk is het snel op internet te vinden!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.