Nieuwe blik op Get a Horse

Ontdek een paar plaatjes uit Disneys nieuwe Mickey Mouse-filmpje.

Get a Horse! is het nieuwe tekenfilmpje van Walt Disney Animation Studios. Niemand minder dan Walt Disney (de legende zelf!) is in de film te horen als Mickey Mouse.

De zwart-witte, handgetekende korte film volgt Mickey, zijn favoriete vriendin Minnie Mouse en hun vrienden Horace Horsecollar en Clarabelle Cow. Ze genieten van een muzikale rit in hun karretje, tot Peg-Leg Pete opduikt en hen van de weg probeert te rijden.

In dit bericht vind je twee cellen uit de korte film. Dat zijn de dunne laagjes plastic waarop vroeger de tekeningen werden gemaakt bij traditionele animatie. Ze worden steeds minder gebruikt, want bij moderne, handgetekende animatie wordt vaak met tablets gewerkt waardoor de tekeningen meteen op de computer verschijnen.

De onderstaande plaatjes doen dus uitschijnen dat het om een verloren gewaande cartoon uit de jaren twintig gaat, maar wie de korte film al heeft gezien of reacties van het publiek heeft gelezen, weet dat er meer aan de hand is. Meer zullen we niet verklappen.

De korte film ging op 11 juni 2013 in première op het animatiefestival in Annecy. In Amerika wordt hij in augustus 2013 vertoond tijdens de Disney D23 Expo. De rest van de wereld krijgt de korte film naar verluidt in de bioscoop te zien als voorfilm bij Frozen.

Animatiecellen Get a Horse! (klik voor hoge resolutie)

Lithografie van Get a Horse! uit Annecy

(Via Stitch Kingdom)

Lees ook:Clip uit Get a Horse
Lees ook:D23: Get a Horse
Lees ook:Get a Horse! in Annecy
Lees ook:Poster Get a Horse
Lees ook:Nieuwe blik op Mickey-cartoons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.