Spin-off Leeuwenkoning

Disney kondigt nieuwe tekenfilm en serie aan.

Disney Television Animation is gestart met de productie van The Lion Guard. Dat is een nieuwe tekenfilm (voor tv) met een bijbehorende animatieserie die voortborduurt op het verhaal dat twintig jaar geleden begon met The Lion King (1994).

Het verhaal begint wanneer Kion, het tweede kind van Simba en Nala, de leider wordt van de Lion Guard, een elitegroep die bestaat uit de dapperste en slimste dieren. Hun taak is om de Pride Lands te beschermen. In plaats van een traditioneel team van leeuwen samen te stellen, kiest Kion voor een groep van vrienden die hij het geschikt vindt: Bunga, een onbevreesde honingdas; Fuli, een zelfverzekerd jachtluipaard; Beshte, een zorgeloos nijlpaard; en Ono, een slimme zilverreiger.

Het bovenstaande plaatje werp een eerste blik op Kion. Ook bekende personages zullen in de avonturen opduiken, onder wie Mufasa, Timon, Pumbaa, Rafiki, Zazu en Kions oudere zus Kiara.

Howy Parkins is de regisseur en Christopher is de componist. Verschillende experts van Disney’s Animal Kingdom zullen de de makers bijstaan. Sarah Mirza, auteur en Swahili-deskundige, zal advies geven over de taal en cultuur.

De nieuwe animatiefilm mikt op een doelgroep van 2- tot 7-jarigen en hun families. Het resultaat gaat op tv in première in de herfst van 2015, de animatieserie volgt in het begin van 2016 op Disney Junior en Disney Channel.

(Via Stitch Kingdom)

Lees ook:Korte animatiefilm: Guard
Lees ook:Eerste blik op Guard Dog Global Jam
Lees ook:Disneys stoomboot krijgt make-over
Lees ook:The Lion King ook bij ons in 3D in de bioscoop
Lees ook:The Lion King 3D vervroegd naar oktober

2 reacties op “Spin-off Leeuwenkoning

 1. poppie

  dit word dut na jake en de nooitgedachtland piraten en 7D de 3de tekenfilm serie voor disney junior die gebaseerd is op een tekenfilm klassieker

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  dit is goed nieuws en the lion king vondt ik een hele mooie film toen ie pas uit was gekomen in de bioscoop.
  het eerste wekt de indruk dat er dus toch nog een 2D film in zit bij disney tussen de geplande films in 3D.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.