Teasertrailer voor How to Train Your Dragon

Volgend jaar heeft Dreamworks weer wat aardige animatiefilms voor ons in petto. Naast de vierde Shrek mogen we ook uitkijken naar  How to Train Your Dragon. Deze week verscheen een teaser-trailer op het internet, en als je door de matige beeldkwaliteit heen kan kijken benik toch zeer benieuwd naar de rest van de film. Oordeel zelf!

Kinderboekenserie

How to Train Your Dragon is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van de Britse auteur Cressida Cowell. Hopelijk wordt deze film een hit, want Cressida Cowell schreef in dezelfde serie ook boeken met tot de verbeelding sprekende titels als: Hiccup the Seasick Viking, How to Twist a Dragon’s Tale en How to Break a Dragon’s Heart.

Nieuw?

De verhalen zijn gebaseerd rondom de roodharige viking Hiccup Horrendous Haddock III. Hij is de zoon van het dorpshoofd en voor een viking is hij behoorlijk slim: hij spreekt als een van de weinigen Dragonese (drakentaal) en denkt na voordat hij iets doet. Dat laatste doet hem denken aan Wikkie de Vikking. Ook hij was de zoon van het dorpshoofd en met zijn ideeën redde hij steevast iedereen.

In How to Train Your Dragon moet Hiccup als onderdeel van een inwijdingsritueel een draak vangen en deze opleiden. Vooral dat laatste zal een pittige kluif worden, want Hiccup krijgt het advies om het boek “How to Train Your Dragon” uit de plaatselijke bibliotheek te lenen en dat te gebruiken. Helaas bevat dit boek slechts één pagina met de volgende instructie: “Yell at it – the louder the better.”

Regie en acteurs

De film wordt geregisseerd door Dean DeBlois en Chris Sanders die beiden meegeschreven hebben aan films als Lilo & Stitch en Mulan. De stemmen zijn van onder andere: Jay Baruchel (Million Dollar Baby), Gerard Butler (P.S. I Love You, 300), America Ferrera (Ugly Betty), Craig Ferguson (Niagara Motel), Jonah Hill (Horton Hears a Who!), en Christopher Mintz-Plasse (Role Models).

Op 31 maart 2010 kunnen we in België van deze film genieten en een dag later (1 april) draait hij in de Nederlandse bioscopen.

Teasertrailer How To Train Your Dragon

(Met dank aan Mike voor de tip)

Lees ook:Derde trailer voor How to Train Your Dragon
Lees ook:Leuke eerste schetsen How To Train Your Dragon
Lees ook:Exclusieve clip en personages uit How to Train Your Dragon
Lees ook:Hoe train je een draak voor de Olympische Winterspelen?
Lees ook:Oude bekenden in How to Train Your Dragon 2

0 reacties op “Teasertrailer voor How to Train Your Dragon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.