Exclusieve clip en personages uit How to Train Your Dragon

Een gloednieuw fragment én een allereerste blik op de personages.

DreamWorks Animation liet in San Francisco een stukje uit de animatiefilm How to Train Your Dragon zien tijdens het Intel Developer Forum. Daar werd de kracht van de Intel-processors gedemonstreerd aan een publiek vol computerbollebozen. Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat er op dit it-evenement heel wat mensen rondliepen met een camera en zo verscheen het bootlegfragment onlangs op het internet.

Op het eerste gezicht ziet de animatie er best goed uit en het sappige accent is om van te smullen. Je vindt de clip, in typische bootlegkwaliteit, onderaan.

Hoewel in september geen enkel personage verscheen in de eerste teasertrailer van de drakenfilm, staat hier op Amazon wel al de voorpagina van een 3D-boek over How to Train Your Dragon. De jonge knaap in het midden is het hoofdpersonage Hiccup, een jonge viking die als een van de weinigen de taal van de draken spreekt. Klik op de afbeelding rechts om de ware grootte te bekijken.

Je ziet verder ook voor het eerst enkele andere figuren die er eigenlijk een beetje stereotiep uitzien. Zoals de vrolijke dikkerd die vast een beetje sloom maar wel vriendelijk is. Of de twee stoere kerels (links en rechts van Hiccup) die ongetwijfeld in het begin sterke rivalen zijn. En rechts heb je, hoe kan het ook anders, een maffe tweeling die wellicht voor de komische noot in het verhaal zorgt.

Toch zou de film nog verrassend uit de hoek kunnen komen, het verhaal is tenslotte gebaseerd op het eerste deel uit een populaire reeks kinderromans van Cressida Cowell. De tijd zal het ons leren.

Of How to Train Your Dragon de volgende Kung Fu Panda voor DreamWorks wordt, zien we vanaf pas vanaf 31 maart 2010 in de Belgische en Nederlandse bioscopen.

Bootlegfragment uit How to Train Your Dragon

[update] Op vraag van Universal hebben we het fragment van de site verwijderd. Nieuwsgierigen kunnen voorlopig wel nog steeds hier, hier of hier terecht.

(Via Prince Kido op FocusOnAnimation en STB)

Lees ook:Nieuwe clip en afbeeldingen uit How to Train Your Dragon
Lees ook:Vanaf vandaag in de bioscoop: How to Train Your Dragon
Lees ook:Derde trailer voor How to Train Your Dragon
Lees ook:Leuke eerste schetsen How To Train Your Dragon
Lees ook:Eerste clip uit Dragon 2

21 reacties op “Exclusieve clip en personages uit How to Train Your Dragon

 1. M

  Wat hebben ze er weer lelijke figuren van gemaakt, kunnen ze geen fatsoenlijk ontwerpers inhuren bij Dreamworks ofzo? Animatie en humor zijn ook weer typisch slecht. Er is helaas NIKS overgebleven van de redelijk leuke schetsen die eerder op deze site te vinden waren

    /   Beantwoorden  / 
 2. tssss

  Altijd maar commentaar…..
  Doe het zelfs eens beter!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans W.

  Geen ruzie maken, jongens…:)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Seppe

  Wat ik nu toe over de film heb gezien, valt nog niet echt tegen, maar er is dan ook nog niet veel materiaal om over te oordelen…

  Concept art ziet er soms heeeel anders uit dan het resultaat en van sommige films hadden ze beter gewoon een strip in plaats van een animatiefilm gemaakt. Of dit echter voor How to Train Your Dragon ook zo is, valt nog af te wachten. :)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Locall

  Ziet er weer standaard DreamWorks uit… :S

    /   Beantwoorden  / 
 6. Tommy

  Ja, het geeft me ook een heel hard Shrek-gevoel, en me don’t like that!

    /   Beantwoorden  / 
 7. SISO

  die jongen moet idd niet zeuren

    /   Beantwoorden  / 
 8. SISO

  zeurpieten bah!
  Kep er knijters zin in

    /   Beantwoorden  / 
 9. Rex

  Zeurpieten? Je mag toch wel verwachten dat een grote animatiestudio als Dreamworks es een keer goed werk af gaat leveren? Of moeten we alles maar leuk en mooi vinden terwijl t er cheap uitziet?

  Ik zeg zelf trouwens nog niets over deze film omdat met Kung Fu Panda goed het tegendeel bewezen werd nadat ik de eerste trailers zag waarin de film me niks leek. Maar naast die film en The Prince of Egypt zijn alle andere films tzelfde simpele vermaak zonder diepgang in de karakters of echt boeiend verhaal.

  En je hoeft het zelf niet beter te kunnen om kritiek te mogen leveren. Als consument van films mag je best een mening hebben.

  Net zoals enkele anderen kan ik zelf nog niet warm worden van dit beeldmateriaal maar wie weet komt er nog wat beters. Monsters vs Aliens was iig niet grappig of entertaining en Bee movie was helemaal de slechtse animatiefilm die ik in tijden gezien heb dus ik hoop dat ze hier nog wat leuks van gaan maken.

    /   Beantwoorden  / 
 10. SISO

  HOUD JE BEK DIT WORDT EEN GOEIE FILM DAT ZUL JE ZIEN:@

    /   Beantwoorden  / 
 11. Seppe

  Een beetje respect, graag. Iedereen heeft recht op z’n eigen mening en je mag best enthousiast zijn over deze nieuwe film, maar dat kan je ook op een beleefde manier zeggen.

    /   Beantwoorden  / 
 12. SISO

  nou zeg
  hij zeurt en ik zeur niet
  dus bemoei je er niet mee

    /   Beantwoorden  / 
 13. SISO

  weet je wel hoe moeilijk het is om een animatiefilm te maken?
  maak jij er maar een het is knijters moeilijk.
  en zou jij het leuk vinden als er onnodige kritiek op je afkwam? de film is nog niet eens uit!
  Sorry dat ik zo ‘schreeuwde’ maar ik ben het gwn er niet mee eens

    /   Beantwoorden  / 
 14. Seppe

  De meeste lezers hier weten zeker wel hoeveel tijd en energie er in animatiefilms kruipen, sommige kunnen zelfs uit ervaring spreken. Maar ondanks alle moeite die in een animatiefilm wordt gestoken, zal het resultaat nooit iedereen kunnen bevredigen. Kritiek zal er altijd zijn en dat is ook niet erg zolang die maar op een redelijke manier wordt verwoord.
  .
  Sowieso is het nog veel te vroeg om al over de film te oordelen. Er is enkel wat concept art uit, een weinig onthullende teasertrailer en wat vaag beeldmateriaal in slechte kwaliteit. Het enige wat de personages min of meer in afgewerkte vorm laat zien, is de voorpagina van een boek (zie bovenaan). Je mag het best oneens zijn met iemand die vindt dat het er -voorlopig- allemaal maar matig uitziet. Sterker nog, discussies kunnen soms erg interessant zijn. Zolang ze fatsoenlijk worden gevoerd, zijn ze op deze site dan ook altijd welkom. :)

    /   Beantwoorden  / 
 15. SISO

  Zien jullie het? Seppe zegt het zelf al: er wordt soms te vroeg geoordeeld over een animatiefilm.
  Dus:D

    /   Beantwoorden  / 
 16. Rex

  @ Siso: Was je bericht van “Houd je bek” naar mij gericht??

  Kan jij niet fatsoenlijk een discussie aangaan ipv zo te reageren? Zal moeilijk worden om met anderen samen te werken in het bedrijfsleven als je het niet met een ander eens bent en je gaat zo reageren…

  Hoe dan ook:
  Ik zal wel normaal antwoorden in plaats van met caps lock letters en uitroeptekens te gebruiken.

  Zoals ik al zei, Kung Fu Panda had mij bij de eerste trailers totaal niet aan de haak geslagen maar de film zelf was geweldig. En dat zou ook best ens met deze film kunnen zijn MAAR van wat we nu te zien krijgen kan het me niet erg warm maken (waar the Princess and the Frog mij al van het begin vast had).
  Maar niet iedereen vind dezelfde films leuk en dat hoeft ook niet.

  En ik weet inderdaad hoe moeilijk het is om een animatiefilm te maken ja, ik ben namelijk zelf animator.
  Zeker van een grote filmstudio mag je dan verwachten dat ze genoeg geld en tijd investeren in het character design en verhaal. Maar bij Dreamworks draait het voornamelijk om geld, zoveel mogenlijk films uitbrengen per jaar, deze gigantisch promoten met de meest bekende sterrencast die er is, zodat het veel geld opbrengt.

  Dit kan nog steeds een geweldige film worden dus ik heb mn oordeel nog niet klaar maar laten we hier op t forum in ieder geval wel ff netjes houden ipv te dingen te roepen als ‘Houd je bek’ en ‘bemoei je er niet mee’ etc.

    /   Beantwoorden  / 
 17. SISO

  Hey rustig
  Ik was er gwn een beetje klaar mee… dat jullie de film al bevooroordeelden voor-ie uit was.
  Houd je bek was idd niet netjes.
  Excuses daarvoor maar ik zal trouwens nooit wat worden in het bedrijfsleven en weet je waarom?
  Omdat het me te saai voor woorden lijkt. En ga nou niet zeuren over werklozen.
  Het punt is: Sorry en zo maar ga nou niet over iets praten wat misschien wel heel leuk is.

    /   Beantwoorden  / 
 18. SISO

  en ik had trouwens al sorry gezegd.
  Dus.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Rex

  Hey Siso,
  Ik was enkele dagen niet op deze site geweest en las dus gister pas je reactie op mijn vorige bericht. En vond dat ik daar wel op mocht reageren aangezien het naar mij gericht was.

  Maar genoeg erover dan nu ;)

  En met bedrijfsleven bedoel ik trouwens de werkvloer op watvoor gebied dan ook.
  Zeker ook in de wereld van animatie hebben veel mensen een ander perspectief van wat wel of niet mooi is(iedere artist heeft z’n eigen stijl en visie van hoe iets er uit moet gaan zien) en zul je dus altijd kritisch samen moeten werken om tot een bepaald eindresultaat te komen.

  Mij hoor je trouwes niet zeuren over werklozen, daar begin je nu zelf over. Maar zonder te werken heb je ook geen geld om naar de bios te kunnen en al deze films te zien. Dus ik snap niet helemaal wat je met die opmerking probeerde te zeggen.

    /   Beantwoorden  / 
 20. SISO

  ja was een beetje hulpeloos.
  Naja, vrede?;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.