Maak kennis met de draken uit How to Train Your Dragon

Een overzicht van heel wat verschillende draken uit de nieuwe animatiefilm van DreamWorks. In dit bericht vind je een verzameling van beschrijvingen, afbeeldingen, schetsen en wallpapers van de draken die luisteren naar angstaanjagende namen als Night Fury, Gronckle, Deadly Nadder, Hiddeous Zippleback, Monstrous Nightmare en Terrible Terror.

De officiële website van de nieuwe drakenfilm van DreamWorks Animation kreeg onlangs een flinke update, zo las ik in een bericht van onze Franse collega op FocusOnAnimation.

Je vindt er naast wallpapers en afbeeldingen nu ook een persoonlijk dossier over zes verschillende soorten draken die in de film verschijnen. Het overzicht komt met een korte beschrijving van hun typische karakter en hun zwakke en sterke punten. Wat hieronder volgt is een beknopte vertaling van de informatie van de website. Het overzicht wordt onderaan afgesloten met een verzameling van artwork en afbeeldingen van de verschillende draken.

Als je de draken ook in actie wil zien, kun je in dit bericht de trailer nog eens bekijken.

Night Fury

Je kon hem in de trailer al zien naast de zijde van het hoofdpersonage Hiccup. De jonge Viking raakt bevriend met een bijzondere Night Fury. Dat is een van de zeldzaamste en intelligentste draken die er zijn. Met zijn gele ogen jaagt hij vooral ’s nachts. Dankzij zijn donkere kleur kan hij plots uit de duisternis opduiken om zijn prooi te verrassen. In verhouding tot zijn lichaam heeft hij de grootste vleugels, waardoor hij hoger, sneller en langer kan vliegen dan zijn soortgenoten. Bovendien is hij krachtig genoeg om zelfs verticaal te kunnen opstijgen. Als hij vuur spuwt, is dat een bijzondere halfvaste stof die explodeert wanneer die z’n doel raakt.

Gronckle

Ook al zijn ze zo lui dat ze soms in slaap vallen tijdens het vliegen, toch zijn Gronckles een van de sterkste draken die er zijn. Ondanks zijn piepkleine vleugeltjes is hij erg beweeglijk. Net als bij een kolibrie flapperen de vleugels razendsnel op en neer, waardoor hij zelfs achterwaarts en zijwaarts kan vliegen, net als ter plaatse blijven hangen in de lucht. Een gigantisch hoofd, een klein lijfje en een ronde staart wekken de illusie dat hij makkelijk te verslaan is. Laat je echter niet verrassen door de spierbundel. Hij kauwt op stenen, laat die smelten in zijn maag en schiet ze vervolgens weer uit als brandende lavaballen. Met zijn koppige, maar loyale karakter hou je hem maar beter als vriend.

Deadly Nadder

Maak kennis met de mooiste en ijdelste van alle draken. De Deadly Nadder is een felblauwe draak met glinsterende schubben en gele stekels. Van alle draken heeft hij het heetste vuur, dat staal laat smelten en een Viking in een hoopje as verandert in enkele seconden. Door zijn ijdelheid tref je hem vaak aan terwijl hij zijn schubben gladstrijkt. Het temperamentvolle karakter maakt van deze agressieve draak een geduchte tegenstander. Let op voor de scherpe stekels op zijn lenige staart die hij als zweep kan gebruiken om muren of mensen te doorboren. Je enige redding is dan om recht voor zijn neus te gaan staan, want daar kan hij je niet zien.

Hiddeous Zippleback

De grootste en gevaarlijkste van alle draken telt voor twee, want met dubbel zo veel hersenen is de Hiddeous Zippleback een sluw monster. De draak is met zijn twee koppen meer dan twee keer zo gemeen. Vliegen kan hij wel, maar je ontmoet hem vooral in het bos waar hij na zonsondergang op nietsvermoedende prooien jaagt. Als de drakenkoppen besluiten om je aan te vallen, als ze tenminste onderling geen ruzie maken, dan ademt de ene kop een wolk gas uit en steekt de andere die aan, met een grote explosie als resultaat.

Monstrous Nightmare

Met zijn gigantische bek kan deze draak je in één hap inslikken. De Monstrous Nightmare is de meest woeste van allemaal. Het agressieve beest gaat een gevecht nooit uit de weg. Hij staat als eerste in de rij om te vechten en is de laatste om het slagveld te verlaten. Het vuur dat hij uitspuwt is kleverig en kan aan de rotsen blijven plakken, of het stroomt als een vurige rivier naar beneden. Als hij niest of hoest, kan hij zichzelf wel eens per ongeluk in brand steken, maar dat is tegelijk ook zijn tactiek om je aan te vallen als vuurbal. Deze koppige en gewelddadige draak mag je zeker niet onderschatten.

Terrible Terror

De kleinste maar gemeenste draak lijkt meer op een slang met vleugels dan een draak. Blijf echter op je hoede, want hij spuwt vuur als de beste. In tegenstelling tot de andere draken die in vlammenwerpers veranderen, spuwt de Terrible Terror een gevaarlijk klein vuurballetje uit, met de nauwkeurigheid van een volleerde scherpschutter. Omdat ze zo klein zijn, vallen deze draken vooral in groep aan. In de grootste groep ooit zaten er meer dan tweehonderd, waardoor geen enkele Viking of schapenkudde nog veilig was voor de gemene monsters.

Tekeningen, afbeeldingen en wallpapers uit
How to Train Your Dragon
(klik voor hoge resolutie)

Night Fury


Gronckle


Deadly Nadder


Hiddeous Zippleback


Monstrous Nightmare


Terrible Terror


(Via HowToTrainYourDragon)

Lees ook:DreamWorks laat drakeneieren ontploffen
Lees ook:Twee clips uit Gift of the Night Fury
Lees ook:Twee clips uit DreamWorks’ drakenspecials
Lees ook:Derde trailer voor How to Train Your Dragon
Lees ook:Vanaf vandaag in de bioscoop: How to Train Your Dragon

3 reacties op “Maak kennis met de draken uit How to Train Your Dragon

 1. DragonMaster

  De character animation voor de menselijke personages is misschien niet zo fantastisch, maar de draken zien er wel erg cool uit. Leuk overzicht!

    /   Beantwoorden  / 
 2. paultje

  sorry ik vind het er bijzonder dom uitzien

    /   Beantwoorden  / 
 3. tssss

  Zo zie je maar, ieder zijn ding……

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.