Del Toro: Trollhunters, Puss 2 en Panda 3

De bekende regisseur praat over drie nieuwe DreamWorks-producties.

Sinds enkele jaren werkt Guillermo del Toro achter de schermen mee aan de nieuwe films van DreamWorks Animation, waar zijn creatieve inbreng blijkbaar erg wordt gewaardeerd. Eerst werkte hij gewoon als adviseur (Megamind), later als executive producer (Puss in Boots, Kung Fu Panda 2 en de nog te verschijnen Rise of the Guardians).

Oorspronkelijk klopt hij echter aan bij de studio met een idee voor een animatiefilm die hij zelf wilde regisseren: Trollhunters. Drie jaar geleden begon hij met een eerste versie van het script. Vandaag zit hij aan de vierde of vijfde versie en is hij bezig met het design.

Zodra het verhaal klaar en de ontwerpen klaar zijn, wil del Toro achttien maanden van zijn leven vrijmaken en ze volledig aan de animatiefilm wijden. Tom Wheeler (Puss in Boots) schrijft naar verluidt mee aan het script. Over dat spannende verhaal zijn nu de eerste details bekend. Del Toro:

“Het gaat over een groep kinderen die ’s nachts op trollen jagen, maar ze hebben de volgende dag evengoed een wiskunde-examen, krijgen een beugel en hebben andere problemen die bij opgroeien horen. Ik hou van het idee om een soort van genuanceerd portret te maken waar kinderen niet perfect zijn. Ze zijn eigenlijk buitenbeentjes, maar niet op een hippe manier. Het zijn echt kinderen die niet helemaal geweldig zijn.”

Daarnaast vertelde hij dat er al wat ideeën werden bedacht voor het script van Puss in Boots 2. Chris Miller (regisseur van de eerste Puss-film) vertelde eerder dat hij niet wil dat de film zich in dezelfde wereld als Shrek afspeelt; hij wilde een spaghettiwestern maken. De sequel zou dan ook een avonturenfilm worden die de gelaarsde kat naar een heel exotische plaats brengt.

Kung Fu Panda 2 eindigde met een shot van Po’s biologische vader die ontdekt dat zijn zoon nog leeft. Dat aspect van het verhaal zou in het nieuwe vervolg verder uitgediept worden. Kung Fu Panda 3 krijgt volgens del Toro de meest formidabele tegenstander uit de reeks. De hoofdlijn is klaar, karakterontwerpen en storyboardsequenties werden voorgesteld en aan het script wordt hard gewerkt. De nieuwe pandafilm wordt de studio’s eerste coproductie met China en zal daar ook (voor een deel) gemaakt worden.

(Via Collider)

Lees ook:Explosie van schattigheid in The Three Diablos
Lees ook:Guillermo del Toro jaagt op trollen bij DreamWorks
Lees ook:Guillermo del Toro feest met de doden
Lees ook:Eerste glimp Book of Life
Lees ook:Nieuwe Book of Life-trailer

11 reacties op “Del Toro: Trollhunters, Puss 2 en Panda 3

 1. Studeren in Canada

  Kan niet wachten tot beide films uitkomen. Ik kijk eigenlijk vooral uit naar Panda 3, omdat ik gewoon benieuwd ben naar het vervolg van het verhaal.

    /   Beantwoorden  / 
 2. poppie

  ja ja twee puss in boots films zeggen ze maar ze denken aan 4 films
  ik heb me geamuseerd bij het eerste.ik kijk ui naar 1 vervolgg en meer niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. DragonMaster

   Vier films? Volgens welke bron? Ik denk dat je je vergist. Dat werd wel over Madagascar, How to train your dragon en Kung fu panda gezegd… Ik geloof dat dit het eerste officiële bericht is over een vervolg op Puss in boots.

     /   Beantwoorden  / 
   1. peter

    ja maar denk je dat als dit een enorm kassasucces zal worden.
    het bij dit deel blijft?.

      /   Beantwoorden  / 
    1. DragonMaster

     Dat is heel wat anders. Het gaat erom wat nu al bekend is. Niet wat ze zouden kunnen doen. ALS de tweede film wordt gemaakt en ALS die film succes is, dan ZOU er een derde film kunnen verschijnen, ja. Maar dat kun je tegenwoordig van elke film zeggen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. poppie

      verwacht maar van dreamworks dat ze puss in boots en die andrere films blijven uitmelken

        /  
 3. peter

  Chris Miller (regisseur van de eerste Puss-film) vertelde eerder dat hij niet wil dat de film zich in dezelfde wereld als Shrek afspeelt; hij wilde een spaghettiwestern maken. De sequel zou dan ook een avonturenfilm worden die de gelaarsde kat naar een heel exotische plaats brengt.

  vond de eerste film vooral tof dat het een mix was van zorro en shrek.
  hoop dat er nog wel wat sprookjes figuuren in voor komen die we nog niet gezien hebben.
  hoop ook op nog een vervolg maar geen 4 delen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. TAZ

  de eerste puss n boots film zag er best leuk.
  dat er een derde kung fu panda film zou gaan komen is in eerdere berichten al bekend gemaakt.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Roel

  Puss in boots 2 Ben ik heel versast over, ik had nog nooit van dat nieuws gehoord. Kungfupan3 lijk mij helemaal tof troll ook maar Puss 2 loop ik nog niet zo warm voor

    /   Beantwoorden  / 
 6. Locall

  Puss in Boots vond ik niet echt boeiend, en ik vind het eerlijk gezegd ook apart dat ze m nu uit de Shrek wereld willen halen, want hij zit er al in, maargoed, zal m toch sowieso niet gaan zien, net als Panda 3, heb 2 ook niet gezien, en heb niet het idee dat ik iets gemist heb.
  Trollhunters is eigenlijk het enige wat interessant klinkt uit dit rijtje.

    /   Beantwoorden  / 
 7. peter

  in kung fu panda 2 was duidelijk te zien dat PO en TIJGER iets voor elkaar voelen.
  dus dat gaat vast ook een grote rol spelen in deel 3.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.