Nieuwe sterren voor Home

Bekende acteurs en zangeressen in DreamWorks’ buitenaardse avontuur.

Vorig jaar schreven we hoe DreamWorks Animation werkt aan Happy Smekday!, een nieuwe bioscoopfilm die gebaseerd is op The True Meaning of Smekday, een kinderboek van auteur en illustrator Adam Rex. Happy Smekday! kreeg ondertussen een nieuwe – en veel saaiere – titel: Home. Korter, eenvoudiger en veel minder tot de verbeelding sprekend.

In de film is te zien hoe de Boov, buitenaardse wezens, op zoek zijn naar een nieuwe thuis. Onder leiding van de dappere en alwetende Captain Smek besluiten ze om de aarde over te nemen, de hele planeet te reorganiseren en alle mensen te verhuizen.

Het avontuur begint wanneer Tip, een pientere meid die aan de Boov weet te ontsnappen, per toeval kennismaakt met de alien Oh, een Boov die verbannen is. De twee eigenzinnige figuren slaan samen op de vlucht in een vliegende auto, hebben de uitstap van hun leven en ontdekken dat er meer op het spel staat dan intergalactische verhoudingen.

In een persbericht meldt de animatiestudio vandaag dat Rihanna (Tip) en Jim Parsons (Oh) versterking krijgen van Steve Martin (Captain Smek) en Jennifer Lopez (moeder Tip), die hun stem – en vooral hun beroemdheid – lenen aan de animatiefilm.

Leuk (toevallig?) detail: in het kinderboek heette de alien niet Oh maar J.Lo, wat de casting van zangeres J. Lopez wel opvallend maakt (ook al is het voor de rol van Tips moeder).

De regie is in handen van Tim Johnson (Over the Hedge, Sinbad: Legend of the Seven Seas, Antz). Het script is van Tom J. Astle en Matt Ember (Epic, Me and My Shadow). Producenten zijn Chris Jenkins (Rio, Surf’s Up) en Suzanne Buirgy (Kung Fu Panda 2).

Home wordt in de Amerikaanse bioscopen verwacht op 26 november 2014.

(Plaatjes in dit bericht komen uit het kinderboek waarop de film gebaseerd is)

Lees ook:Hoofdpersonages Home
Lees ook:Ontmoet de Boov
Lees ook:Trailer Home
Lees ook:Home-trailer
Lees ook:DreamWorks maakt Happy Smekday!-film

3 reacties op “Nieuwe sterren voor Home

 1. TAZ

  leuk nieuws allemaal.
  kan een best leuke film gaan worden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. 5tarvin

  ik ben heel erg benieuwd hiernaar

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.