Uitstel voor The Boy with the Cuckoo-Clock Heart

De animatiestudio die de fantasievolle film over een jongen met een klok als hart zou maken, is bankroet. De producent moet nu op zoek naar een vervanger.

Even zag het er weer hoopvol uit voor La Mécanique du Coeur, een Franse animatiefilm waar al sinds 2008 aan wordt gewerkt. Producent EuropaCorp zou de met de computer geanimeerde prent uitbrengen op 17 oktober 2012 en de film werd dit jaar voorgesteld op het animatiefestival in Annecy. Maar dan sloeg het noodlot weer toe…

De computerfilm wordt mede geproduceerd door Duran Duboi (DD), de animatieafdeling van de Franse studio Quinta Industries. De studio kampte al maanden met financiële problemen en ging vorige week in vereffening. Slecht nieuws dus voor meer dan dertig filmmakers die de animatie, special effects en/of postproductie aan Quinta uitbesteedden. Zij moeten nu – dringend – op zoek naar een nieuwe studio om hun film af te werken. Een van de getroffen liveactionfilms is God Save Brittannia, de nieuwe van Asterix en Obelix.

Vervolgens klaagde EuropaCorp coproducent Duboi aan omdat de studio sinds mei 2011 niet meer aan de animatiefilm werkt. Een Parijse rechter gaf de aanklager gelijk en DD moest de software (en de knowhow) afstaan die voor de film ontwikkeld werd. Het grootste deel van de (ruim tachtig) animators die in mei op straat stonden, hebben ondertussen ergens anders werk gevonden. Dat maakt het volgens EuropaCorp een moeilijke en kostbare taak om weer nieuwe mensen te vinden die met de software overweg kunnen. Geen eenvoudige klus, want de digitale personages zouden naar verluidt échte, menselijke ogen krijgen en dat vraagt heel wat intensief werk.

Dinsdag bracht het Amerikaanse FilmFunds nog een bod op Duran Duboi, maar dat werd woensdag door het Franse hof afgekeurd. Een nieuwe releasedatum is er nog niet voor The Boy with the Cuckoo-Clock Heart, maar de kans is groot dat de film met minstens een jaar wordt uitgesteld.

Jammer, want de film klinkt veelbelovend. Het verhaal gaat over een jongen met een klok als hart. Zijn leven komt echter in gevaar wanneer hij verliefd wordt op een straatzangeres, iets wat zijn hart met moeite aankan… Meer over het verhaal lees je in ons vorige bericht.

(Via Variety, Animafilms en FocusOnAnimation)

Lees ook:Concept art The Boy with the Cuckoo-Clock Heart
Lees ook:2012 brengt The Boy with the Cuckoo-Clock Heart
Lees ook:Hartkloppingen voor sci-fi sprookje La Mécanique du Coeur
Lees ook:Teaser La mécanique du cœur
Lees ook:Eerste blik op The Boy with the Cuckoo-Clock Heart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.