Persepolis in de bioscoop

Vanaf vandaag kan je de Franse animatiefilm Persepolis in de Nederlandse bioscoop gaan bekijken. De film heeft slechts een beperkte roulatie en draait in Filmtheater Rialto Amsterdam, Filmhuis Den Haag, Lux Nijmegen, Filmtheater Lantaren/Venster Rotterdam en het Louis Hartlooper Complex Utrecht. Het gaat in de meeste bioscopen om de Engelstalige versie met de stemmen van Gena Rowland, Iggy Pop, Sean Penn en Cathérine Deneuve. Lux Nijmegen en Hartlooper Complex Utrecht vermelden op hun website de originele Franstalige versie
te draaien.

Persepolis is gebaseerd op de autobiografische strips van Marjane Satrapi over opgroeien en volwassen worden tijdens de Islamitische revolutie. Marjane, een jong Iraans meisje voelt zich niet geroepen tot het dragen van een hoofddoek en de onderdrukking op basis van haar geslacht. Door haar slimheid kan ze de ‘sociale bewakers’ van het dictatoriaal regime misleiden en krijgt ze toegang tot de bijzondere wereld van punk, ABBA en Iron Maiden.

Voor de Belgische lezers: vanaf volgende week draait de Engelstalige versie in Cinema Zed te Leuven.    

Marjane Satrapi over de Engelstalige cast 
 

Lees ook:
- Persepolis wint publieksprijs IFFR
- Yahoo brengt nieuwe trailer Persepolis
- Oscarkoorts loopt op voor Ratatouille, Surf’s Up en Persepolis   

Lees ook:Persepolis Franse inzending voor de Oscars
Lees ook:Eindelijk een Persepolis trailer met ondertitels
Lees ook:Persepolis net na de Oscars in de bioscoop
Lees ook:Tekenfilm leidt tot aanval in Tunesië
Lees ook:Nieuwste film van spookje Laban draait in Lux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.