Eerste 2D-afbeeldingen uit The Illusionist

2D leeft! In het steeds groter wordende 3D-landschap zien er gelukkig ook nog handgetekende animatiefilms het licht. Een van die films is L’Illusioniste.

L’Illusioniste is de nieuwe film van Sylvain Chomet. Na de vele prijzen en twee Oscarnominaties die hij met Les Triplettes de Belleville in 2003 in de wacht sleepte, waagt de regisseur zich nu aan een tweede animatiefilm. De film is gebaseerd op het script van Jacques Tati. In vorige films van de inmiddels overleden Franse regisseur/acteur/komiek stond het menselijke gedrag steeds centraal. Mensen kon zich vaak herkennen in de vele alledaagse scènes. Benieuwd of dit in L’Illusioniste ook zo zal zijn. Ondanks de 3D-hype zal deze film in de klassieke 2D-stijl verschijnen. Iets wat vast ook beter aansluit bij de warme sfeer, net zoals dat in Les Triplettes de Belleville ook het geval was.

L’Illusioniste gaat over een oudere goochelaar die naar de achterzaaltjes wordt verdreven wanneer de grote podia vrijgehouden worden voor een veel hippere rockband. Tot hij op een dag een meisje ontmoet dat zijn hele verandert…

Chomet woont momenteel in Schotland, waar hij zijn animatiestudio Django Films oprichtte. Kenneth Anderson, een animator die voor de studio werkt, plaatste enkele afbeeldingen uit L’Illustioniste op zijn blog. Onderaan kun je enkele tekeningen uit de animatiefilm bekijken.

Een releasedatum is er nog niet, maar de film wordt verwacht in oktober 2009.

Afbeeldingen van L’Illusioniste(Met dank aan Floriaan voor de tip)

Lees ook:Fijne videoclip voor Stromae
Lees ook:Chomets nieuwe meesterwerk: The Illusionist
Lees ook:Sylvain Chomet houdt tekenfilms voor gezien
Lees ook:Nieuwe tekeningen uit The Illusionist
Lees ook:Les Triplettes de Belleville-prequel in de maak

2 reacties op “Eerste 2D-afbeeldingen uit The Illusionist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.