Sylvain Chomet houdt tekenfilms voor gezien

Gaat het licht in de tekenfilmstudio van Sylvain Chomet straks voorgoed uit? Het volgende project van de regisseur van Les Triplettes de Belleville wordt zeker geen tekenfilm, maar misschien wel een animatiefilm.

Verrassende uitspraken in een gesprek van The Playlist met Sylvain Chomet, de regisseur van Les Triplettes de Belleville (2003, genomineerd met Oscar voor Beste Animatiefilm). Het interview ging voornamelijk over L’Illusioniste (2010, onlangs verkozen tot Beste Europese Animatiefilm), maar hij antwoordde ook op de vraag wat zijn volgende project wordt:

“Dat weet ik nog niet. Ik denk niet dat het een [tekenfilm] wordt. Die vragen te veel tijd, het duurt allemaal zo lang. Het wordt ofwel een [computeranimatie], ofwel een liveactionfilm. Het hangt ervan af, want er zitten verschillende projecten in de pijplijn. Ik zal een keer moeten kiezen, dus we zien wel wat er eerst komt. Maar het wordt zeker een van die twee.”

De overstap naar een van beide media is niet zo gek. In 2006 regisseerde hij Tour Eiffel, een van de achttien korte verhalen uit de liveactionfilm Paris, je t’aime. Het scheelde bovendien niet veel of hij had in 2008 met The Tale of Despereaux zijn eerste computeranimatiefilm ingeblikt, maar een ‘creatief meningsverschil’ met de producenten zorgde ervoor dat hij als regisseur opstapte. De karakters die in de film werden gebruikt, zo beweert hij, lijken wel erg hard op zijn originele ontwerpen.

Tenzij zijn volgende project een computerprent wordt, schuift Chomet animatie even aan de kant voor minder tijdrovende films. Leuk dat we dan geen zeven jaar meer moeten wachten, maar aan liveactionfilms hebben we op Animatieblog geen boodschap. Laten we hopen dat hij dus snel weer terugkeert naar zijn vertrouwde medium.

Fragmenten uit Les Triplettes de Belleville (met de geweldige song Rendez-vous)

Lees ook:Fijne videoclip voor Stromae
Lees ook:Chomets nieuwe meesterwerk: The Illusionist
Lees ook:Les Triplettes de Belleville-prequel in de maak
Lees ook:Eerste tekenfilmfragmenten uit The Illusionist
Lees ook:The Illusionist komt eraan

2 reacties op “Sylvain Chomet houdt tekenfilms voor gezien

 1. peter

  de L’Illusioniste wil ik nog dol graag zien waneer komt de dvd

    /   Beantwoorden  / 
  1. Nancy

   bij amazon uk wordt hij vanaf 14 februari 2011 geleverd en amazon fr 9 februari

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.