Nieuwe teaser voor The Suicide Shop

Veelbelovende animatiefilm over een zaak voor zelfmoordenaars.

Na talloze liveactionfilms maakt de (vooral in Frankrijk) bekende regisseur Patrice Leconte zijn eerste animatiefilm. Hij buigt zich samen met Jean Teulé, die de gelijknamige bestseller schreef waarop de film is gebaseerd, over het script.

Le Magasin des Suicides (The Suicide Shop) speelt zich af in de eenentwintigste eeuw. Alle mensen hebben de levenslust verloren en de familie Tuvache doet gouden zaken met hun winkel. Ze verkopen er namelijk allerlei spullen waarmee depressieve klanten op verschillende manieren een einde kunnen maken aan hun troosteloze bestaan. De geboorte van de jonge Alan zorgt echter voor een schok. Hij is een regelrechte schande voor de familie, want hij houdt van het leven…

De tekenfilm (die dit jaar in 3D in de bioscoop moet verschijnen) zou een soort van pop-upboek worden dat tot leven komt. Dat kun je nu al een beetje zien aan de vinnige bewegingen van de karakters in de nieuwe teaser onderaan in dit bericht. De vorige teaser, die eigenlijk een pilot was, bevatte iets houterige animatie. Het onderstaande voorsmaakje is beter uitgewerkt en zorgt er – samen met het fantastische verhaal – voor dat deze film hoog op mijn verlanglijstje staat. Wat jullie?

Update: Twee nieuwe plaatjes (klik voor hoge resolutie)

Nieuwe teaser voor The Suicide Shop

(Via Catsuka en Focus On Animation)

Lees ook:Prettig gestoorde teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Eerste lugubere teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Patrice Leconte maakt tekenfilm Music!
Lees ook:Les avontures d’Annecy: The Suicide Shop
Lees ook:Een speciale winkel voor zelfmoordenaars

2 reacties op “Nieuwe teaser voor The Suicide Shop

 1. Reinier

  Idd. Seppe, hou deze film zelf al geruime tijd goed in de gaten.. Fantastisch character design, doet me sterk denken aan n cartoon op disney-xd over n jongen die t vaak aan de stok heeft met z’n schooldirecteur, ben de naam helaas kwijt Heb hier hoge verwachtingen van

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tünde

   Bedoel je toevallig Jakob Dubbel? Die serie heeft een geweldige stijl, inderdaad aardig lijkend op The Suicide Shop. Waar ik overigens ook enorm benieuwd naar ben! Hopelijk komt ‘ie in de Nederlandse bioscopen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.