TeamTO laat animatiefilm Gus opstijgen

Mooi teasers voor de komische film over een onhandige vogel.

Deze zomer start de productie van de animatiefilm Gus (voorheen Occho Kochoï). Het is de eerste, avondvullende bioscoopfilm van TeamTO. Dat is de Franse studio waar ook Planton Invasion wordt gemaakt, de maffe tv-serie van de Belgische animator Joeri Christiaen.

Net wanneer het tijd is voor alle vogels om naar warmere oorden te trekken, raakt gids Darius dodelijk gewond door een hongerige kat. Omdat niemand van zijn vrienden in de buurt is, kan hij niet anders dan de reisplannen uitleggen aan de eerste de beste vogel die hij ziet. Helaas is dat Gus, een excentrieke vogel die dolenthousiast is over de grote oversteek. Hij heeft echter geen flauw idee van wat er allemaal komt kijken bij deze gevaarlijke tocht.

Van het budget (8,5 miljoen euro) is al 80% rond en op dit moment wordt er druk onderhandeld om de overige 20% in te zamelen. De komische familiefilm wordt geregisseerd door Dominique Monféry (supervising animator Hercules, Tarzan, The Emperor’s New Groove, regisseur Eleanor’s Secret). De visuele wereld is van animation director Benjamin Renner en het script is van Antoine Barraud.

De 3D-film wordt in het najaar van 2014 in de Franse zalen verwacht.

Teaser voor animatiefilm Gus

Oudere animatietest voor Occho Kochoï

(Via Variety en FocusOnAnimation)

Lees ook:Eerste plaatjes Gus
Lees ook:Teaserposter voor Gus
Lees ook:Trailer Gus
Lees ook:Simon’s Cat en de sneeuwpret
Lees ook:Korte animatiefilm: Hop it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.