Les Triplettes de Belleville-prequel in de maak

Sylvain Chomet werkt aan de voorganger van de bekende tekenfilm.

In 2004 werd de tekenfilm Les Triplettes de Belleville genomineerd voor twee Oscars (Beste Animatiefilm en Beste Originele Song). Op het Filmfestival van Cannes werd nu bekendgemaakt dat regisseur Sylvain Chomet aan een prequel van de film werkt.

Swing Popa Swing speelt zich af in de tijd voor de belevenissen in Belleville. De nieuwe prent volgt de jeugd van de zingende drieling en hun honderd jaar oude vader. Die wil dat ze geneeskunde gaan studeren in plaats van te musiceren. Er zitten ook wat sciencefictionelementen in het verhaal door de aanwezigheid van aliens, CIA- en KGB-agenten die een ruimteschip willen bemachtigen.

Chomet heeft alvast een plot bedacht en een aantal nieuwe karakters verzonnen. Er wordt verwacht dat hij deze zomer een eerste script af heeft. Chomet werkt samen met producent Didier Brunner. De productie zou starten in 2013 bij de Franse animatiestudio Les Armateurs, die wellicht opnieuw zal samenwerken met andere Europese studio’s.

Een niet onbelangrijk detail is dat Brunner vertelde dat er gedacht wordt om van Swing Popa Swing een computeranimatiefilm te maken die in 3D in de bioscopen verschijnt. Hoewel er nog geen zekerheid is, zou dat wel aansluiten bij een eerder bericht waarin Chomet na The Illusionist vertelde dat hij niet langer tekenfilms wil maken omdat zulke animaties te veel tijd vragen.

Schitterende song uit Les Triplettes de Belleville

(Via ScreenDaily en AnimationMagazine)

Lees ook:Chomets nieuwe meesterwerk: The Illusionist
Lees ook:Sylvain Chomet houdt tekenfilms voor gezien
Lees ook:Fijne videoclip voor Stromae
Lees ook:Eerste tekenfilmfragmenten uit The Illusionist
Lees ook:The Illusionist is beste animatiefilm van Europa

3 reacties op “Les Triplettes de Belleville-prequel in de maak

 1. DragonMaster

  WAT?! Hopelijk wordt het toch nog een tekenfilm. Wat maakt het uit dat het lang duurt? Triplettes was prachtig…

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  ja in the tripletts of belleville werd ook het jaarlijkse evenement van tour de france wat naar voren gehaald.
  ik ben benieuwd wat deze films ons gaat brengen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Thijs

  “te veel tijd vragen”?

  alsof 3D animatie dat probleem niet met zich meebrengt.
  Ik denk dat het eerder lag aan de hyper realistische animatie stijl van Illusionist.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.