Knap voorsmaakje van Song of the Sea

Een verse blik op de veelbelovende tekenfilm van Cartoon Saloon.

In 2010 werd The Secret of Kells genomineerd voor een Oscar voor de Beste Animatiefilm. De tekenfilm was een visueel pareltje waarbij het leek alsof de geïllustreerde karakters uit een legendarisch manuscript tot leven kwamen.

Cartoon Saloon, de Ierse animatiestudio achter de film, en regisseur Tomm Moore werken al een paar jaar aan Song of the Sea. De nieuwe prent is in volle ontwikkeling en krijgt een gelijkaardige tekenstijl. Het verhaal, geschreven door Moore en Will Collins, gaat over het laatste zeehondenkind. Net zoals The Secret of Kells bevat de film typisch Ierse ingrediënten. Dat zijn deze keer de ‘selkies’, bijzondere zeehonden die volgens de eeuwenoude mythen hun vacht kunnen afwerpen en zo als mens op het land kunnen leven.

Na de verdwijning van hun moeder belanden de tienjarige Ben en zijn vierjarige zusje Saoirse bij hun grootmoeder in de stad. Als ze beslissen om terug te keren naar hun huis aan de zee, wordt hun reis een race tegen de tijd wanneer ze in een wereld belanden die Ben alleen kent uit de verhalen van zijn moeder. De sprookjesfiguren uit die verhalen blijken immers geen fantasie te zijn en Ben ontdekt dat Saoirse een belangrijke rol speelt in hun voortbestaan.

Onderaan vind je een (oud) voorsmaakje van de film en een (nieuwe) knappe verzameling artwork van Tomm Moore (regie, storyboards, character design, rough layout), Adrien Merigeau (art director en backgrounds, zie ook zijn filmpje Old Fangs) en Marie Thorhauge (character design). Het resultaat wordt verwacht in april 2014.

Meer informatie over de hoofdpersonages vind je op de studio’s website.

Concept art voor Song of the Sea (klik voor hoge resolutie)

Song of the Sea – Conceptual trailer

Lees ook:Cartoon Saloon geeft teaser vrij
Lees ook:Le Chant de la Mer
Lees ook:Verse blik op tweede film Cartoon Saloon
Lees ook:Trailer Le Chant de la Mer
Lees ook:Poster tweede Cartoon Saloon-film

6 reacties op “Knap voorsmaakje van Song of the Sea

 1. TAZ

  brendan & the secret of kells was best mooi.
  ik ben benieuwd of deze film die verwachtingen net zo goed gaan uitpakken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. DragonMaster

  Song of the sea ziet er geweldig uit, net als Kells. 2D-animatie wordt echt nog in leven gehouden dankzij Frankrijk en Ierland.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans W.

  Die Cartoon Saloon is goed bezig! Ook dit ziet er weer wonderschoon uit. En gelukkig doen ze niet teveel consessies aan de commercie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 5tarvin

   als je overeind wil blijven als bedrijf moet je toch wel iets doen aan commercie anders is dit de laatste film die ze maken

     /   Beantwoorden  / 
   1. Hans W.

    “The Secret of Kells” was geen grote bioscoophit en er is nauwelijks merchandise van. Toch gaat de Cartoon Saloon gewoon door. Ik bewonder dat.

      /   Beantwoorden  / 
    1. DragonMaster

     Gelukkig maken ze ook nog korte films en werken ze aan films van andere studio’s. Van mij mag er trouwens best merchandise van Kells verschijnen. Liever een poppetje van Brendan dan van Cars. :)

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.