Eerste details over Paddington-film

De teaserposter en eerste blik op het verhaal van de berenfilm.

Zoals eerder werd aangekondigd, verschijnt er een avondvullende bioscoopfilm over Paddington Bear, het donzige personage uit de bekende kinderboeken van Michael Bond.

Op de American Film Markt werd alvast een eerste tipje van de sluier opgelicht. De film, die voorlopig gewoon Paddington heet, wordt samengevat als een mix van E.T. (een film over een buitenstaander die zijn plaats in de wereld zoekt) en Mr. Bean (een charmante komedie die de hele familie aanspreekt).

Diep in de jungle van Peru groeit de jonge, beleefde Paddington op bij zijn tante Lucy. Na een toevallige ontmoeting met een Engelse ontdekkingsreiziger voedt zij haar neefje op met een liefde voor alles wat Brits is. Ze leert hem marmelade maken, luisteren naar de BBC-radio en dromen van een uitdagend leven in Londen. Nadat een aardbeving haar huis vernielt, vindt Lucy dat de tijd rijp is om haar jonge neefje mee te smokkelen aan boord van een schip op weg naar Engeland, op zoek naar een beter leven.

Wanneer de jonge beer alleen in Paddington Station belandt, ontdekt hij dat Londen niet de stad van zijn dromen is, maar een drukke, zoemende metropolis waar hij door niemand wordt opgemerkt. Gelukkig ontmoet hij de familie Brown, die de arme beer niet aan zijn lot kan overlaten. Ze vernoemen hem naar het station en bieden hem een plaats aan in Londen, zodat hij op zoek kan gaan naar de enige man die hij daar kent: de ontdekkingsreiziger die jaren geleden zo veel indruk maakte op zijn tante Lucy.

Wat de familie Brown nog niet weet, is dat Paddington voor heel wat komische problemen zal zorgen in hun leven. Het wordt zelfs spannend wanneer de zeldzame beer wordt opgemerkt door een snode, verleidelijke taxidermist…

De film wordt een combinatie van live action en computeranimatie. Paul King, bekend van de Britse tv-series Come Fly With Me en The Mighty Boosh, zal de prent regisseren. Harry Potter-producent David Heyman ontfermt zich over de productie. StudioCanal heeft de distributierechten verkocht aan Belga, die Paddington in de Benelux uitbrengt. Een releasedatum is er nog niet, maar de film wordt wellicht pas in 2014 verwacht.

(Via Collider)

Lees ook:Nieuwe Paddington-trailer
Lees ook:Paddington-trailer
Lees ook:Paddington-teaser
Lees ook:StudioCanal maakt Paddington Bear-film
Lees ook:Dochter van de duivel en verliefd op Jezus

3 reacties op “Eerste details over Paddington-film

 1. TAZ

  lijkt me een best leuke film.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mohegan

  Klinkt niet slecht!

    /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  kan wat worden

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.