Folimage blikt vooruit

De bekroonde, Franse animatiestudio heeft drie nieuwe films in het vizier, waarvan de eerste handgetekende prent ook in België wordt gemaakt.

Folimage heeft flink wat nieuwe projecten in de pijplijn zitten. Vorig jaar sleepte de studio een Oscarnominatie in de wacht voor de deels in Belgë gemaakte animatiefilm Une vie de chat (Van de Kat Geen Kwaad) en begin volgend jaar verschijnt de milieukomedie Tante Hilda. Daarnaast plant de Franse animatiestudio ook nog drie nieuwe tekenfilms.

De eerstvolgende en meest concrete prent heet Phantom Boy en wordt – net als de gelauwerde kattenfilm – geregisseerd door het duo Alain Gagnol en Jean-Loup Felicioli. De animatie wordt voor een deel in België gemaakt, want ook deze film is een coproductie met het Belgische Lunanime. Het spannende avontuur begint wanneer politie-inspecteur Alex door een mysterieuze misdadiger in het ziekenhuis belandt. Daar maakt hij kennis met Léo, een elfjarige jongen die zijn lichaam kan verlaten en hem zo kan helpen met zijn onderzoek.

De tweede film heet Mr. Sirocco en wordt het eerste soloproject van Benoît Chieux, die samen met Jacques-Rémy Girerd de tekenfilm Tante Hilda regisseerde. Het verhaal speelt zich af in een wereld waar de wind plotseling verdwijnt. Om hun wereld van de ondergang te redden, moeten de mensen uitvinden waar de wind gebleven is.

Girerd (tevens de oprichter van Folimage) is als producent betrokken en noemt de film een poëtische en sentimentele weergave van de kindertijd. De titel van de film verwijst wellicht naar de sirocco, een zuidelijke wind die zand en stof uit de saharawoestijn tot in Nederland kan waaien.

Het derde project luistert naar de titel Affreux, sales et gentils (letterlijk: Afschuwelijk, vies en lief) en wordt geregisseerd door Camille Rossi en Stephan Schaefer. Het gaat om een adaptatie van het gelijknamige kinderboek van Guillaume Guéraud waarvan ook al een theaterstuk verscheen. Het komische verhaal volgt Amaury, een ruikeluiszoontje dat ontvoerd wordt. Hij belandt bij een afschuwelijke, nogal domme familie die in een vieze caravan woont, maar leert er ook de lieve meid Julie kennen.

(Via Variety – Plaatjes: Une vie de chat, Phantom Boy, boekcover Affreux, Sales et Gentils)

Lees ook:Nieuwe trailer Tante Hilda
Lees ook:Eerste beelden uit Tante Hilda
Lees ook:Phantom Boy-site online
Lees ook:Cars in versnelling na ‘matig’ eerste weekeinde
Lees ook:Trailer voor Van de Kat Geen Kwaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.