Verse blik op tweede film Cartoon Saloon

Korte, maar mooie beelden uit de opvolger van The Secret of Kells.

Bij de Ierse animatiestudio Cartoon Saloon wordt al enkele jaren gewerkt aan Song of the Sea, de tweede tekenfilm van regisseur Tomm Moore (Oscarnominatie The Secret of Kells). De prent bevat opnieuw typisch Ierse ingrediënten. Centraal staan de ‘selkies’, mythische zeehonden die hun vacht kunnen afwerpen en zo als mensen op het land kunnen leven.

Het verhaal draait om de tienjarige Ben en zijn kleine zusje Soairse. Wanneer ze hun grootmoeder in de stad verlaten om terug te keren naar hun huis aan de zee, belanden ze samen op een fantastische reis door een langzaamaan verdwijnende wereld uit oude Ierse legenden en magie. Een wereld waarin Soairse haar stem moet vinden om de ‘Song of the Sea’ te zingen en alle magische figuren te redden.

De nieuwe tekenfilm is een Europese coproductie van Cartoon Saloon (Ierland), Mélusine Productions (Luxemburg), Nørlum (Denemarken), The Big Farm (België) en Superprod (Frankrijk). In België werkt de studio Digital Graphics mee (texturing, cg fx, compositing).

In de studio’s nieuwste showreel (een promotiefilmpje met recent werk, zeg maar) zijn enkele verse fragmenten opgedoken uit Song of the Sea, naast stukjes uit geanimeerde tv-series en (korte) films.

Cartoon Saloon Showreel 2014 (Song of the Sea van 00.40 – 01.00)

Lees ook:Poster tweede Cartoon Saloon-film
Lees ook:Cartoon Saloon geeft teaser vrij
Lees ook:Le Chant de la Mer
Lees ook:Trailer Le Chant de la Mer
Lees ook:Cartoon Saloon verfilmt bestseller

3 reacties op “Verse blik op tweede film Cartoon Saloon

 1. DragonMaster

  Erg nice!

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  dit ziet er goed uit.
  brendan & the secret of kells blijf ik trouwens ook een mooie film vinden.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hansje

  Cartoon Saloon maakt al jarenlang erg mooie producties. Ik hoop dat ze met “Song of the Sea” een groter publiek weten aan te spreken dan destijds met “The Secret of Kells”. Dat was een schitterende film, maar helaas een te ‘lokaal’ verhaal om het internationaal goed te doen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.