Cartoon Saloon verfilmt bestseller

Ierse studio achter The Secret of Kells onthult nieuw project.

Bij Cartoon Saloon, de Ierse animatiestudio achter The Secret of Kells (Oscarnominatie 2010), wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de fantasievolle tekenfilm Song of the Sea. Het volgende project is ondertussen ook bekendgemaakt.

Dat wordt een verfilming van The Breadwinner, een bekroond kinderboek uit 2001 van de Canadese schrijfster Deborah Ellis. Er werden miljoenen exemplaren van verkocht en later verschenen nog drie vervolgen (Parvana’s Journey, Mud City en My Name is Parvana). In tegenstelling tot de vorige, veeleer sprookjesachtige films van Cartoon Saloon, wordt de nieuwe prent heel wat realistischer.

Het verhaal gaat over het harde leven in Afghanistan onder het juk van de fundamentalistische talibanbeweging. Centraal staat de elfjarige meid Parvana. Wanneer haar vader, een intellectueel en de enige kostwinner van het gezin, ten onrechte in de gevangenis wordt opgesloten, moet zij zich als jongen verkleden om voor haar moeder en de andere kinderen te kunnen zorgen.

Nora Twomey zal de adaptatie regisseren. Zij was de coregisseur van The Secret of Kells en regisseur van de korte films Backwards Boy en From Darkness. Het script is geschreven door Ellis en Anita Doron.

De animatiefilm is een coproductie van Ierland (Cartoon Saloon) en Canada (Aircraft Pictures). Verwacht wordt dat de productie later dit jaar van start gaat.

Beeldmateriaal er nog niet (de afbeelding in dit bericht is de boekcover), maar de producenten vertelden me op Cartoon Movie dat het de bedoeling is om een handgetekende animatiefilm te maken in de vertrouwde, authentieke stijl waar de studio om bekend staat.

(Via RTE)

Lees ook:Cartoon Saloons nieuwe serie
Lees ook:Verse blik op tweede film Cartoon Saloon
Lees ook:Cartoon Saloon geeft teaser vrij
Lees ook:Knap voorsmaakje van Song of the Sea
Lees ook:Puffin Rock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.