Ontdek de fantasievolle wereld van animatie

De Fantasiefabriek is een uitgebreide tentoonstelling over animatie in Nederland. Jong en oud talent wordt er nog tot en met april onder de loep genomen. Een aanrader voor wie zich in de wereld van animatie wil onderdompelen.

Het Noordbrabants Museum stelt samen met het Nederlands Instituut voor Animatiefilm De Fantasiefabriek voor. In deze grote expositie kun je kennismaken met het beste wat de Nederlandse animatiewereld te bieden heeft. Je kunt er niet alleen ontdekken hoe animatie wordt gemaakt, maar ook via allerlei workshops met eigen handen ervaren hoe deze kunstwerkjes tot stand komen.

Computeranimaties in games, geanimeerde videoclips, reclamespotjes, sterke studentenanimaties en Oscarwinnende films, je vindt het allemaal in De Fantasiefabriek. Het museum wordt voor enkele maanden het mekka voor iedereen die meer wil weten, zien én genieten van het grenzeloze medium.

Behalve een schat aan beeldmateriaal, kun je er ook terecht voor een lezing van Paul Driessen. Op 7 februari 2010 komt de gelauwerde animator vertellen over zijn werk, zijn passie en zijn leven. Je krijgt bovendien een uitgebreide selectie te zien van zijn creaties.

De tentoonstelling loopt vanaf 23 januari tot en met 25 april 2010 in het Noordbrabants Museum (Verwersstraat 41, ’s-Hertogenbosch). Voor een lezing betaal je de luttele som van drie euro bovenop de entreeprijs, maar kinderen, studenten jonger dan 28 en houders van een Museumkaart mogen gratis binnen. Aanmelden voor een lezing is noodzakelijk. Hoe je dat doet, lees je in dit persbericht.

Meer informatie vind je op de website van het Noordbrabants Museum.

Voorsmaakje van De Fantasiefabriek

(Via NBM en NIAF, met dank aan Tünde voor de tip)

Lees ook:De poorten van de Fantasiefabriek gaan bijna dicht
Lees ook:Nederlandse animatie in Kunststof TV
Lees ook:Pixar tentoonstelling in Helsinki
Lees ook:Lezing over South Park in Nijmegen
Lees ook:Kunstenaarsprotest in Engeland opent met korte animatiefilm

Eén reactie op “Ontdek de fantasievolle wereld van animatie

  1. Tünde

    Ik ben heel benieuwd naar de tentoonstelling! En de lezing van Paul Driessen lijkt me leuk om bij te zijn :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.