Trio strijdt om UPC Animatie Prijs

Drie genomineerden voor de NFF Online Competitie UPC Animatie Prijs.

Drie korte animatiefilms zijn genomineerd voor de NFF Online Competitie UPC Animatie Prijs. De vakjury van het Nederlands Film Festival heeft de kanshebbers bekendgemaakt en onderaan in dit bericht zetten we de korte animatiefilms even op een rijtje.

 

Genomineerden voor de UPC Animatie Prijs:

Disassembled van Junaid Chundrigar

Het filmpje – dat later aan de basis zou liggen van een eigen, geanimeerde webserie voor striplegende Stan Lee – steekt de draak met allerlei bekende superhelden.

 

De Jongen Met Best Wel Lange Armen van Erik Butter

Met dit filmpje, over de belevenissen van een jongen met bijzonder uitgerekte armen, studeerde de maker af aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle.

 

Synchronize van Elise The

De korte film, waarmee de maker afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, is een abstracte weergave van de krachtige invloed die films hebben.

Ook het vermelden waard: The Art of Pho, een geanimeerde strip van de Nederlandse studio Submarine die eerder op de site aan bod kwam, is genomineerd in de categorie NFF Online Competitie UPC Innovatie Prijs. Het geanimeerde Galterridim 2.0, een videoclip voor Zwart Licht van Liefhebber en Hoax, is genomineerd voor de NFF Online Competitie TAX Videoclip Prijs.

Daarnaast wordt ook een UPC Publieksprijs uitgereikt. Wie uiteindelijk wint, kun je voor een stuk zelf bepalen, namelijk door je stem uit yr brengen op nffonlinecompetitie.nl. Stemmen op je favoriete (animatie)film kan nog tot en met zondag 30 september 2012. Het volledige overzicht van alle nominaties (inclusief fictie, docu…) vind je via deze link.

Lees ook:Nominaties voor animatiecompetities N(O)FF bekend
Lees ook:Winnaar HAFFTube 2010: Silver Junkie – Maria
Lees ook:Tussenstand publieksprijs HAFF bekend
Lees ook:Leuke animatie voor My Heart Belongs to You
Lees ook:Maffe videoclip voor Ça Ça Mirlaquerr

Eén reactie op “Trio strijdt om UPC Animatie Prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.