Animatiefilms op Filmfestival Gent

Met nationale premières van Frankenweenie en Ernest & Célestine.

Deze week gaat het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen – Gent van start. Naast fictie, drama, documentaire en korte films komt er op het Belgische festival ook wat animatie aan bod. Niet erg veel, maar wel aanraders. Het festival pakt uit met de première van twee nieuwe animatiefilms waar al lang naar werd uitgekeken. Beide films hebben hun eigen, knappe stijl en draaien om een opmerkelijke vriendschap.

Frankenweenie (3D, Nederlands ondertiteld)

De nieuwe, zwart-witte stop-motionanimatiefilm van regisseur Tim Burton draait om de jonge Victor en zijn hondje Sparky. Wanneer de vrolijke viervoeter door een auto wordt aangereden, brengt zijn baasje hem opnieuw tot leven met elektrische impulsen (à la Frankenstein, vandaar de titel). Hij wil zijn monsterlijke creatie voor de buitenwereld verborgen houden, maar het duurt niet lang voor de andere kinderen op school zijn geheim ontdekken.

11 oktober om 20.15u
13 oktober om 10.00u
14 oktober om 14.30u

Ernest et Celestine (Nederlands gesproken)

De nieuwe tekenfilm van het regisseurstrio Benjamin Renner, Stéphane Aubier en Vincent Patar (Panique au Village). Het verhaal, gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken van Gabrielle Vincent, draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Ernest (een grote beer die geen notaris wil worden) en Célestine (een kleine muis die geen tandarts wil worden). In tegenstelling tot de meeste, koele Flash-animaties kreeg deze film een warm, aquarelachtig uiterlijk. Het resultaat lijkt op een met waterverf gemaakt schilderij dat tot leven komt.

13 oktober om 14.30u
17 oktober om 14.30u

Tickets bestellen en meer over het festival vind je op www.filmfestival.be.

Lees ook:Trailer Ernest & Celestine
Lees ook:Knappe beelden uit Ernest & Celestine
Lees ook:Eerste beelden uit Ernest & Celestine
Lees ook:Recensie Ernest & Celestine
Lees ook:Ernest & Celestine bekroond op Cinekid

4 reacties op “Animatiefilms op Filmfestival Gent

 1. Roel

  Leuk, maar ik won in Friesland dus ik ga niet helemaal naar Gent toe

    /   Beantwoorden  / 
 2. DragonMaster

  Ik wel. Goeie tip. Ben vooral benieuwd naar Frankenweenie.

    /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  van Ernest et Celestine is sins kort een trailer.
  ben naar beide films benieuwd.

    /   Beantwoorden  / 
 4. peter

  waneer komt de recentie van frankeweenie.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.