KLIK! initieert de World Domination Award

Het Nederlandse animatiefestival KLIK! presenteert dit jaar voor het eerst de World Domination Award, een prijs voor de Nederlandse animatie-industrie.

De Nederlandse animatiesector is al een aantal jaren druk bezig zichzelf op de wereldkaart te zetten. Met tv-series die internationaal goed verspreid worden, zoals The Tumblies en Picknick met Taart, en veelbelovende langspeelfilms als Nijntje de Film en Trippel Trappel zijn we al aardig op weg. KLIK! stimuleert deze ontwikkeling door vanaf nu jaarlijks de World Domination Award uit te reiken aan een bepaalde organisatie, studio of inidividu die dat jaar een belangrijke bijdrage aan de groeiende Nederlandse animatie-industrie heeft geleverd. De prijs is een erkenning en een bedankje voor wat de winnaar heeft gedaan maar ook een blijk van vertrouwen dat hij/zij/het in de toekomst nog veel meer moois zal betekenen voor de sector.

Iedereen – dus ook jij daar achter het computerscherm! – krijgt de gelegenheid animatoren, producenten, organisaties, etc. aan te dragen waarvan jij vindt dat ze de World Domination Award dat jaar verdienen. Een toegewijde jury, waarvan de leden nog bekend gemaakt zullen worden, zal de lijst inkorten tot drie en uiteindelijk de winnaar bekend maken tijdens het KLIK! Amsterdam Animation Festival in november. Namen aandragen kan richting het einde van het jaar via de website van KLIK!.

Lees ook:KLIK! start tweede editie World Domination Award
Lees ook:KLIK!-festival start crowdfunding actie
Lees ook:Win een Keeno-maandabonnement!
Lees ook:Dutch Game Awards bekronen ook animatie
Lees ook:Zes finalisten voor de Cartoon d’Or 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.