Bekijk de storychangers-stream nu

Bekijk animators uit Nederland en België live aan het werk.

Storychangers.eu is een creatief initiatief om de Europese verkiezingen te promoten en jonge mensen aan te moedigen om te stemmen. Om te illustreren dat hun ideeën ook echt voor verandering kunnen zorgen, kunnen mensen zelf voorstellen wat er met de kat uit het promotiefilmpje gebeurt en vervolgens stemmen op het leukste idee. Die verhaaltjes worden dan uitgewerkt door drie Europese animatiestudio’s. De bedoeling is om op vier dagen tijd maar liefst tachtig verschillende animaties te maken.

Het hele animatieproces is live te volgen via internet. Bij drie studio’s staan camera’s opgesteld, twee ervan zijn zelfs studio’s van eigen bodem: Frame Order uit Utrecht, Volstok uit Gent en Trunk uit Londen.

Via deze website kan je live binnenkijken bij de animatiestudio’s en het proces volgen (vandaag is de laatste dag). De voorbije drie dagen werden al verschillende korte filmpjes gemaakt die ondertussen op YouTube staan. Enkele voorbeeldjes vind je onderaan in dit bericht. (Tip: de nieuwe stukjes beginnen steeds rond de 30 seconden, wanneer de kat met het rietje uit het hoofd van de man drinkt.)

Promospot Storychangers.eu

Middle Earth door Frame Order

Cat Eats Itself door Frame Order

Taste the Rainbow door Volstok

Boogercat door Volstok

Lees ook:Spelen met de blokjes
Lees ook:Obama bezoekt DreamWorks
Lees ook:Zo Mooi Als Jij met Nederlandse animatie
Lees ook:Puss-serie start in januari
Lees ook:Nieuwe Muppets-trailers

Eén reactie op “Bekijk de storychangers-stream nu

  1. DragonMaster

    Leuk om de makers aan het werk te zien :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.