GIF-competitie kondigt BLIK-festival aan

BLIK, een nieuw festival waarbij animatie in al zijn vormen centraal staat, pakt uit met een GIF-competitie. Ontdek meer!

Volgende maand vindt in Gent de eerste editie van BLIK plaats. Een heleboel Belgisch en ook Nederlands talent komt er die dag spreken over hun werk, hun passie en hun ervaringen.

Animatie vormt de rode draad doorheen de dag, maar extra interessant is dat er ook sprekers aan bod komen die via een zijweg met het geanimeerde medium te maken hebben.

Benieuwd hoe een geluidsstudio zich over de opnames buigt van een (animatie)film? Nieuwsgierig naar liveactionfilmmakers en muzikanten die met animatie experimenteren? Altijd willen weten hoe doorgewinterde animators te werk gaan? Of kijk je meer uit naar een ervaren stripmaker die zich voorbereidt om straks de animatiewereld te veroveren? Dan is BLIK zeker iets voor jou.

Om de eerste editie feestelijk te starten, is er alvast een GIF-competitie gelanceerd. Iedereen kan nog tot 31 oktober een korte animatie (minimum twee frames, maximum vijftien seconden) insturen en deelnemen aan de wedstrijd. De inzendingen worden tijdens het festival vertoond en een jury zal de tofste creatie met een prijzenpakket belonen. Enkele leuke voorbeelden fleuren de website van BLIK nu al op.

BLIK gaat door op zaterdag 15 november 2014. Het volledige programma en meer informatie vind je op deze website. Om de locatie (Sphinx Cinema) helemaal klaar te maken voor het blikverruimende evenement, organiseert SKETCH op 11 november 2014 een namiddag/avond waarbij iedereen de ramen van het bijbehorende Spinx Café mag komen betekenen rond het ‘blik’-thema.

Fijn GIF-voorbeeldje:

(Illustratie door Dries Bastiaensen, GIF van Kristof Luyckx)

Lees ook:Vooruitblik op BLIK: 15 november 2014
Lees ook:Aanmelden Holland Animation Film Festival ‘08
Lees ook:Nieuw Rotterdams animatiefestival Ranimatie
Lees ook:HAFF: Webcompetitie van start en festivalselecties gemaakt
Lees ook:3 dagen animatie op het KLIK! Animatie Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.