Filmposter kondigt drakenavonturen van Spyro aan

Na de avonturen op allerlei spelconsoles (PlayStation, Xbox, Wii,…) besloot Spyro dat het tijd werd om het witte doek te veroveren. Het wereldberoemde paarse draakje speelt binnenkort de hoofdrol in de animatiefilm The Legend of Spyro.

Regisseur van de film en dus tijdelijk even drakentemmer is Mark Dippé. Het is niet de eerste keer dat de man zich inlaat met computeranimatie. Hij stond eerder al in voor de visuele effecten in films als Terminator 2 en Jurassic Park en als regisseur was hij de voorbije jaren verantwoordelijk voor animatiefilms als Garfield Gets Real en Garfield’s Fun Fest. Een van de filmproducenten is John Davis, misschien bekend van Eragon, een andere productie met draken in de hoofdrol.

Naar verluidt zouden Elijah Wood, Gary Oldman en Billy West respectievelijk hun stemmen lenen aan de draken Spyro, Ignitus en Sparx. Helemaal zeker is dat nog niet, maar beide acteurs spraken ook al de stemmen in voor de fabelachtige dieren in het gelijknamige videospelletje.

Sierra Entertainment verkocht meer dan twintig miljoen exemplaren van de Spyro-games. Er zijn dus vast genoeg nieuwsgierige fans die uitkijken naar de verfilming van de drakenbelevenissen. Spyro is een jonge draak die geboren is om het op te nemen tegen het kwade in de drakenwereld. Met hulp van familie en vrienden leert hij vliegen en vuur spuwen om zijn vijanden te kunnen verslaan.

Erg veel details over The Legend of Spyro zijn er nog niet. Voorlopig is er maar een releasedatum bekend en dat is 19 februari 2010 voor Turkije. In ieder geval iets om op te volgen dus. Benieuwd wat Dippé voor ons op het scherm tovert, want een (populair) videospel verfilmen is geen gemakkelijke opdracht.

Op de poster kijkt Spyro alvast uit naar zijn avonturen op het grote scherm. Met een klik op de afbeeldingen van de draken kun je ze in detail bewonderen.

Lees ook:Stuff of Legend-schrijvers gevonden
Lees ook:Eerste beelden uit Horton Hears A Who
Lees ook:Kristen Bell vertolkt vrouwelijke hoofdrol in Astro Boy
Lees ook:Eerste trailer en afbeeldingen uit Legend of the Guardians
Lees ook:Nieuwe filmposter voor Legend of the Guardians

3 reacties op “Filmposter kondigt drakenavonturen van Spyro aan

 1. Tom

  Nou nou… In ieder geval Billy West in een speelfilm, dat is positief

    /   Beantwoorden  / 
 2. Richard

  :O die film wil ik zeker weten zien!

    /   Beantwoorden  / 
 3. TAZ

  die film is jammer genoeg gecancelled dus daar kunnen we naar fluiten helaas

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.