Het mysterie rond 9 wordt steeds groter

De release nadert met rasse schreden en er duikt steeds meer materiaal op, waaronder nieuwe schetsen en filmposters. In dit bericht meer over het bezoek aan het lab van de wetenschapper en de mysterieuze talisman…

9, de originele film van Shane Acker over negen kleine maar dappere lappenpoppen, gaat begin september in première en dat zullen we geweten hebben. Op heel wat verschillende sites verschenen deze week originele schetsen van de personages uit de animatiefilm. De tekeningen kun je in een hogere resolutie bekijken door met je muis op de afbeeldingen te klikken.

De rebellen hebben Twitter veroverd en de ‘vader’ van de lappenpoppen heeft zijn eigen Facebook-pagina. Naast enkele raadselachtige afbeeldingen vind je er ook de link naar het virtuele lab van de uitvinder. Op www.9experiment.com kun je een bezoekje brengen aan de werkplaats van de wetenschapper. De website zit boordevol geheimzinnige boodschappen, aantekeningen en artwork van de personages uit de film.

Bovenop een stapel boeken vind je (aan de rechterkant) een vreemd voorwerp dat groen oplicht. Zoals je in de trailer al kon zien, is dat niet alleen het toestel waarmee hij de lappenpoppen tot leven bracht, maar het blijkt ook een soort bizarre talisman te zijn.

Door met je muis te klikken op wat je ziet, kun je eindeloos blijven inzoomen op wat later foto’s van andere 9-fans blijken te zijn. Je kunt ook je eigen afbeelding toevoegen en deel uitmaken van de oneindige spiraal. Je weet maar nooit of het écht geluk brengt…

De veelbelovende animatiefilm 9 draait vanaf 9 september 2009 in de Nederlandse filmzalen, in de Belgische een week later vanaf 16 september 2009.

Concept art 9

Filmposters 9

(Via FoF, HBC, TaB, BG, io9, DC)

Lees ook:Ultieme verzameling concept art The Princess and the Frog
Lees ook:De ultieme verzameling afbeeldingen uit 9
Lees ook:Gedetailleerde blik op eerste personage uit 9
Lees ook:Animatiefilm 9 is niet voor kleine kinderen
Lees ook:Exclusief beeldmateriaal van Alice in Wonderland

Eén reactie op “Het mysterie rond 9 wordt steeds groter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.