Ramsey en Tailchaser’s Song

Rise of the Guardians-regisseur pakt kattige boekverfilming aan.

Achter de schermen wordt al een tijdje gewerkt aan de geanimeerde adaptatie van Tailchaser’s Song, een fantasievolle roman van Tad Williams. Het gaat om een coproductie van Animetropolis (uit Amerika) en animatiestudio IDA (uit Japan).

Het avontuurlijke verhaal volgt Fritti Tailchaser, een jonge, rode kater die zijn huis en clan verlaat om op zoek te gaan naar zijn vriendin Hushpad en het mysterie op te lossen van de recente verdwijningen van verschillende katten. Op weg naar het koninklijke kattenhof van Harar ontmoet hij de kitten Pouncequick.

Peter Ramsey, regisseur van DreamWorks’ recente animatiefilm Rise of the Guardians, is nu als uitvoerend producent verbonden aan de verfilming: “Ik denk dat het verhaal veelbelovend is en een originele wereld heeft. Ik ben onder de indruk van het artwork en het project zelf.” Chris Rydo en Bethany Rhoades schreven het script voor de familiefilm.

De film wordt met computeranimatie gemaakt en zal in stereoscopisch 3D verschijnen. De productie start later dit jaar en het resultaat wordt in 2015 in de bioscoop verwacht.

Klik op de afbeelding rechts in dit bericht om de eerste teaserposter in hogere resolutie te bekijken. Onderaan vind je enkele (oudere) stukjes concept art voor de karakters.

Artwork Fritti Tailchaser, Pouncequick en Rikchikchik

(Via Twitch)

Lees ook:Tailchaser’s Song krijgt een animatiefilm
Lees ook:Geanimeerde King Kong-film in de maak
Lees ook:Walt Disney reanimeert King of the Elves
Lees ook:Drie knappe minuten uit Rise of the Planet of the Apes
Lees ook:Sony Animation slaat fantasievolle weg in

2 reacties op “Ramsey en Tailchaser’s Song

  1. TAZ

    de plaatjes zien er goed uit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eline

    Ik kijk uit naar deze film! Doet me wel denken aan de boekenserie: Warriors (in Nederlands beter bekend als: Warrior Cats)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.