Nieuwe blik op My Mommy Is in America

Verfilming van de strip My Mommy Is in America and She Met Buffalo Bill.

Zoals we eerder schreven, wordt er bij de Franse animatiestudio Label Anim gewerkt aan een geanimeerde verfilming van Ma maman est en Amerique, elle a rencontré Buffalo Bill. Dat is een semi-autobiografische graphic novel van auteur Jean Regnaud, geïllustreerd door Émile Bravo.

De tekenfilm is een Frans-Luxemburgse coproductie (StudioCanal, Mélusine Productions). Samen met Stéphane Bernasconi schreef Regnaud het script voor de film, die geregisseerd wordt door Marc Boréal en Thibaut Chatel.

Het verhaal draait om de zesjarige Jean. Hij weet niet waar zijn moeder is en heeft het er moeilijk mee dat hij zich niets van haar kan herinneren, al laat hij dat nooit merken. Gelukkig leest zijn buurmeisje hem af en toe de postkaarten voor die zijn moeder opstuurt uit verre, exotische landen.

Enkele bekende Fransen lenen hun stem aan de film: actrice Julie “dochter van Gerard” Depardieu spreekt huishoudhulp Yvette in en zanger/acteur Marc Lavoine leent zijn keelgeluid aan de immer drukke vader van Jean. De cast bestaat verder uit Tom Trouffier (Jean), Théo Benhamour (Jeans broertje Paul) en Alice Orsat (buurmeisje Michèle).

Vorig jaar verscheen een eerste teaser, maar die oudere beelden zijn van mindere kwaliteit dan het eindresultaat. De recentere filmfragmenten die we te zien kregen op Cartoon Movie zagen er beter uit (vooral het dolle ritje op Jeans fantasiepaard) en gaven een veelbelovend voorsmaakje van het ontroerende verhaal.

De tekenfilm wordt op 23 oktober 2013 in de Franse zalen verwacht. De prent maakt ook deel uit van de competitie van het beroemde animatiefilmfestival in Annecy (10 – 15 juni 2013). Ondertussen werkt Regnaud aan het script voor The Island of Lost Children, een nieuwe tekenfilm die bij dezelfde Franse animatiestudio in de pijplijn zit.

Plaatjes My Mommy Is in America and… (klik voor hogere resolutie)

(Via Focus On Animation)

Lees ook:Eerste beelden My Mommy Is in America
Lees ook:Clip uit My Mommy Is in America and She Met Buffalo Bill
Lees ook:My Mommy Is in America and She Met Buffalo Bill
Lees ook:Eerste blik op The Island of Lost Children
Lees ook:Korte animatiefilm: Guy Walks Across America

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.