Eerste glimp Book of Life

Teaserposter voor de geanimeerde dodenfilm van Reel FX.

The Book of Life (voorheen: Day of the Dead) is een van de volgende films van Reel FX, de studio die binnenkort voor het eerst met een animatiefilm uitpakt (Free Birds, zie trailer in vorig bericht).

De film wordt geregisseerd door Jorge R. Gutierrez en heeft Guillermo del Toro (Kung Fu Panda 2, Puss in Boots) als producent. De regisseur broedt al sinds 2001 op het idee voor de film en schrijft nu het script met Doug Langdale, met wie hij eerder samenwerkte aan de tv-serie El Tigre: The Adventures of Manny Rivera. Langdale schreef ook aan andere reeksen als Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness en Darkwing Duck.

Details worden voorlopig nog erg goed verborgen gehouden, maar de prent wordt samengevat als een actievol en muzikaal liefdesverhaal à la Romeo & Juliet. Het verhaal speelt zich af in Mexico tijdens ‘Día de los Muertos’; een traditioneel feest waarop de doden worden herdacht, waarvan men gelooft dat hun ziel even naar de aarde terugkeert. Het muzikale aspect zou een belangrijke rol spelen in de 3D-computerfilm, die door Del Toro werd omschreven als “een kleurrijke, levendige film die het animatiemedium op een bijzondere manier gebruikt”.

Op de Licensing Expo in Las Vegas zijn onlangs enkele foto’s opgedoken die een eerste glimp onthullen van de teaserposter voor de animatiefilm. De regisseur prijkt op de foto bovenaan in dit bericht. Hij is de man met het shirt waarop ‘Love Never Dies’ staat, wellicht de tagline/kern van de film. Het resultaat wordt in bioscoop verwacht op 8 oktober 2014 in Nederland en 22 oktober 2014 in België.

Glimp van The Book of Life

(Via CS, AS en RFX)

Lees ook:Nieuwe Book of Life-trailer
Lees ook:Beelden Book of Life
Lees ook:Stemmen Book of Life
Lees ook:Del Toro en Book of Life
Lees ook:Guillermo del Toro feest met de doden

2 reacties op “Eerste glimp Book of Life

 1. max

  Leuk! Maar geef mij maar de Pixar film.

    /   Beantwoorden  / 
 2. peter

  dit kan leuk worden.
  hoop dat dees en de pixar film niet teveel op elkaar gaan lijke.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.