Saldanha maakt deal met Fox

De regisseur werkt voor de studio aan Rio 2 en Alienology.

Carlos Saldanha heeft een vijfjarig contract getekend bij 20th Century Fox. Voor Fox’ geanimeerde dochter Blue Sky Studios regisseerde de man met Braziliaanse roots het voorbije decennium een handvol succesvolle animatiefilms: de eerste drie Ice Age-films, Robots en Rio. Samen brachten zij wereldwijd meer dan twee miljard euro op in de bioscoop.

De deal met Fox houdt in dat Saldanha voor de studio nieuwe films zal produceren en ontwikkelen. Opvallend is dat de overeenkomst zich niet tot animatiefilms beperkt, ook al heeft Saldana nog geen liveactionfilm geregisseerd.

Op dit moment werkt Saldanha aan de vervolgfilm Rio 2, een nieuwe papegaaienavontuur dat zich afspeelt in Brazilië tijdens het wereldkampioenschap voetbal.

Daarnaast broedt de maker ook op Alienology, een nieuwe animatiefilm gebaseerd op Alienology: The Complete Book of Extraterrestrials (2010) van Dugald Steer. Die schreef een hele reeks fantasievolle ‘Ology’-boeken, waaronder Dragonology, Egyptology, Wizardology, Pirateology en Monsterology.

Alienology werd zogezegd in 1969 geschreven door professor Gray en vertelt onder andere hoe de oude Egyptenaren in contact kwamen met buitenaardse wezens, iets wat terug te vinden is in oude hiërogliefen. Ook worden er tips gegeven hoe je aliens onder de mensen kan herkennen. Draken zouden dan weer afstammen van een onbekende diersoort die door aliens naar onze planeet werden gebracht. Onderaan vind je enkele illustraties uit Alienology, getekend door Jonny Duddle.

Afbeeldingen uit Alienology

(Via Variety)

Lees ook:Pixels krijgt eerste trailer
Lees ook:Filmposter Escape from Planet Earth
Lees ook:Trailer Monsters vs Aliens-serie
Lees ook:Het belang van fysica in animatie
Lees ook:Ontmoet de Boov

5 reacties op “Saldanha maakt deal met Fox

 1. max

  Rio 2? Eerste deel was leuk, maar ik vind dit zo’n film waarbij je het op 1 deel moet laten

    /   Beantwoorden  / 
 2. Roel

  ja vind ik ook, maar ik ben toch wel benieuwd. het zou trouwens ook wel lang duren voordat we alienology in de bioscoop kunnen bekijken. 2016 schat ik omdat eerst in 2013 epic komt, in 2014 rio 2, en 2015 peanuts.

    /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  heb me met rio vermaakt.
  maar een deel 2 vind ik ook best raar.

    /   Beantwoorden  / 
 4. TAZ

  rio 2 was in eerdere berichten al aangekondigd maar alienology nog niet.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hansje

  Een sequel van een computeranimatiefilm is een stuk goedkoper dan een nieuw bedacht iets. Niet alleen omdat de karakters al bedacht zijn, maar ook alle modellen al in de computer gemaakt zijn, en ook al veel sets die bij die karakters passen. Dat maakt films als “The Incredibles” en “Ratatouille” des te bijzonderder.
  “Rio” had van mij ook prima alleen die eerste film mogen blijven, maar misschien wil zo’n studio gewoon geld verdienen?…;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.