Fox plant Anubis-film

Animatiefilm waarin een jongen als mummie naar de onderwereld afdaalt.

20th Century Fox, waartoe animatiestudio Blue Sky (Ice Age, Rio, Epic) behoort, heeft Anubis op de bioscoopkalender gezet. Die nieuwe animatiefilm heeft niets te maken met een huis uit een tv-serie van Studio 100, maar is gebaseerd op The Anubis Tapestry: Between Twilights.

Het door de Egyptische mythologie geïnspireerde kinderboek gaat over de avontuurlijke zoon van een museumbeheerder en werd geschreven door Bruce Zick, geen vreemde in de animatiesector. Hij tekende voor de Marvel-strip Thor en ontwierp karakters voor Walt Disneys tekenfilms The Lion King, Pocahontas en The Rescuers Down Under. Als visual development artist werkte hij ook mee aan films als Wall-E, Finding Nemo, The Road to El Dorado en Hercules.

Wanneer de vloek van een mummie ervoor zorgt dat de ziel van Dr. George Henry naar de Egyptische onderwereld wordt verbannen, probeert zijn zoon Chance om hem te bevrijden. Hij neemt een risico en wikkelt zich in het mysterieuze Anubis-wandtapijt, waardoor hij in een mummie verandert. Eenmaal in de onderwereld aangekomen, maakt hij kennis met het komische wezen Blixx en ontmoet hij een heleboel verschrikkelijke monsters. Als Chance niet voor het schemerdonker terug is, zullen hij en Blixx voor eeuwig gevangen zitten in het domein van de doden…

De studio verwierf de filmrechten al in 2008, maar maakte nu pas een releasedatum bekend. Onderaan vind je enkele tekeningen uit het geïllustreerde verhaal, al zullen die wellicht verschillen van het uiteindelijke, computergeanimeerde resultaat.

Het resultaat wordt in de Amerikaanse zalen verwacht op 15 juli 2016.

Illustraties uit The Anubis Tapestry: Between Twilights

(Via Box Office Mojo en Actionopolis)

Lees ook:Fox’ toekomstige animatiefilms
Lees ook:Nog een nieuwe Ice Age-film
Lees ook:Het regent nieuwe plaatjes en fragmenten uit Meatballs
Lees ook:Cloudy with a chance of Meatballs in 3D!
Lees ook:Book of Life-regisseur plant tweede film

2 reacties op “Fox plant Anubis-film

  1. poppie

    ik dacht even dat het om die vreselijke studio 100 serie ging het verhaal klinkt wel goed maar ik hoop niet dat het alleen maar actie en avontuur is

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    aan de plaatjes te zien zit er avontuur, actie en wat horror in de film dus wat dat betreft zit het waarschijnlijk wel goed.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.