Fox’ toekomstige animatiefilms

Nieuwe releasedata voor vijf animatiefilms die de studio uitbrengt.

20th Century Fox is een van de grootste spelers geworden van de animatiefilmsector. Het heeft niet alleen animatiestudio Blue Sky in handen, maar brengt sinds The Croods ook alle toekomstige animatiefilms van DreamWorks Animation uit in de bioscoop.

Door de nieuwe samenwerking met DreamWorks heeft de filmstudio de releasedata van een aantal animatiefilms gewijzigd zodat ze elkaar geen concurrentie aandoen. Onderaan vind je een overzicht met de nieuwe Amerikaanse data. Alle animatiefilms werden al eerder besproken op onze site; een klik op de titel brengt je naar de bewuste berichten.

B.O.O: Bureau of Otherwordly Operations (5 juni 2015)

De film (die voorheen Boo U heette) speelt zich af in een wereld vol spoken. Het verhaal draait om een geest die terug naar school moet omdat hij mensen niet genoeg schrik kan aanjagen. Het idee is van Tony Leondis, die de film ook zal regisseren. Het script is van Tom Wheeler en de productie is in handen van Maryann Garger. Seth Rogen leent zijn stem aan de film.

Untitled Peanuts Movie (6 november 2015)

De computerprent is gebaseerd op de populaire stripreeks van Charles Schulz en wordt geregisseerd door Steve Martino (Horton Hears a Who!, Ice Age: Continental Drift). Het script wordt gepend door Craig Schulz, Bryan Schulz en Cornelius Uliano. De drie schrijvers (waarvan de eerste twee respectievelijk de zoon en kleinzoon zijn van de striptekenaar) zijn ook als producenten aan de film verbonden.

Anubis (15 juli 2016)

Een geanimeerde adaptatie van The Anubis Tapestry: Between Twilights, een griezelig kinderboek van Bruce Zick. Het verhaal draait om Chance, de zoon van een museumbeheerder. Wanneer een vloek ervoor zorgt dat de ziel van zijn vader naar de Egyptische onderwereld wordt verbannen, verandert Chance in een mummie om naar de dodenwereld af te dalen en zijn vader te redden.

Trolls (4 november 2016)

De van oorsprong Deense trollenpoppetjes vormen de inspiratie voor een geanimeerde bioscoopfilm die de mythologie achter de mysterieuze wezentjes zal uitdiepen. De regisseur van de prent is Anand Tucker en de producent is Gina Shay. Het script wordt geschreven door Wallace Wollodarsky en Maya Forbes. Acteurs Jason Schwartzman en Chloe Moretz spreken enkele rollen in.

Ferdinand (7 april 2017)

De animatiefilm is gebaseerd op The Story of Ferdinand, een (vooral in Amerika) erg bekend kinderboek geschreven door Munro Leaf en geïllustreerd door Robert Lawson. Het verhaal draait om een vredelievende stier die liever buiten van de bloemetjes geniet dan dat hij het geweld opzoekt in de arena met de torero’s. De regie is in handen van Carlos Saldanha (regisseur van Rio, Robots en de eerste drie Ice Age-films). Het verhaal werd eerder door Disney in een korte tekenfilm gegoten die in 1938 een Oscar won (bekijk het filmpje).

Andere animatiefilms die in ontwikkeling zijn (of waren?) en nog geen releasedatum hebben: Mutts, Cardboard, Alienology en The Hero’s Guide to Saving Your Kingdom.

(Via ComingSoon)

Lees ook:Fox brengt lieve stier naar de bioscoop
Lees ook:Disney werpt blik op de toekomst
Lees ook:Peanuts-film op komst
Lees ook:Fox plant tien films in 2017-2018
Lees ook:Tweede Peanuts-trailer

2 reacties op “Fox’ toekomstige animatiefilms

 1. TAZ

  allemaal leuk nieuws al waren 4 van de 5 films al eerder aangekondigd.
  films om naar uit te kijken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. poppie

  B.O.O: Bureau of Otherwordly Operations en Ferdinand vind ik het beste klinken

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.