Angry Birds wil een imperium zoals Marvel

Angry Birds-makers schakelen de hulp in van een Marvel-producent.

Rovio Mobile, de producent van het populaire spelletje Angry Birds, doet een beroep op het zakentalent van David Maisel. Hij hielp mee om Marvel Studios zelfstandig te maken en het kapitaal te verzamelen om films zoals Iron Man, The Incredible Hulk, Thor en Captain America: The First Avenger te maken. Later speelde hij een rol in de verkoop van Marvel aan Disney (voor het niet onaardige bedrag van vier miljard dollar).

Vorige maand raakte bekend dat Rovio de Finse animatiestudio Kombo kocht. De spelletjesmaker heeft grootse plannen met Angry Birds en wil een hele franchise rond de game bouwen. Een animatiefilm, tv-serie, korte films en speelgoed (zoals pluchen vogels) behoren allemaal tot de plannen.

Maisel helpt voortaan mee om de strategie van het bedrijf te bepalen en zal Rovio adviseren hoe ze een heus imperium kunnen uitbouwen. Hij wordt executive producer van de films die gemaakt worden en onderhandelt op dit moment met scriptschrijvers en regisseurs. De bedoeling is om eerst een reeks korte films te maken die later zullen leiden tot een avondvullende film.

Angry Birds is een game waarin vogels worden gekatapulteerd naar de huizen van de varkens die hun eieren stalen. Het spelletje werd sinds 2009 al meer dan 250 miljoen keer gedownload.

(Via VarietyAfbeelding bovenaan is een grappig ontwerp van Olechka)

Lees ook:Angry Birds: Van iPhone naar Hollywood?
Lees ook:Angry Birds-makers kopen animatiestudio
Lees ook:Angry Birds-film pas in 2016
Lees ook:Angry Birds-spelletje krijgt een animatieserie
Lees ook:Sony verdeelt Angry Birds-film

2 reacties op “Angry Birds wil een imperium zoals Marvel

  1. kkhh96

    Hoe zouden ze hier nou een tv-serie, animatiefilm en korte films van kunnen maken?:S Nou ja, zo’n knuffel vogel wil ik wel :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Laura32

    ik ben nu eigenlijk al een beetje angry birds beu

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.