Flanimals vinden de weg naar het witte doek

De bizarre monsters van Ricky Gervais krijgen hun eigen film.

Britse duizendpoot Ricky Gervais is vooral bekend van zijn komische televisieseries (The Office, Extras) maar enkele jaren geleden bedacht hij ook de Flanimals, een zootje ongeregeld van allerlei vreemde schepsels en bizarre wezens. De creaties van Ricky kregen hun unieke vorm van illustrator Rob Steen en wat later verschenen dan ook de eerste Flanimals-boeken, waarvan ondertussen al vier albums in de winkels liggen en een vijfde onderweg is.

Illumination Entertainment gaat nu ook een 3D-animatiefilm maken over de maffe monsters. Het script wordt geschreven door Matt Selman, de schrijver achter The Simpsons Movie en twee dozijn afleveringen van de populaire Amerikaanse tv-hit.

Britse koning van de komedie Ricky Gervais zal zijn stem lenen aan een pafferig, paars monster in de Flanimals-verfilming. Naar eigen zeggen kijkt hij er naar uit om voor de verandering eens een kleine, dikke, zweterige mislukkeling te spelen.

Er bestaan meer dan dertig verschillende Flanimals waarvan we er in dit bericht alvast enkele lieten zien. Een volledige lijst van de gekke beestjes met al even gekke namen vind je op deze Wikipedia-pagina.

Lees ook:Populaire radioshow Ricky Gervais krijgt animatieserie
Lees ook:The Ricky Gervais Show krijgt derde seizoen
Lees ook:Illumination Entertainment voert het tempo op
Lees ook:Knappe clip uit Friends: Naki from Monster Island
Lees ook:Humor achter de schermen van Despicable Me

0 reacties op “Flanimals vinden de weg naar het witte doek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.