Illumination maakt Grinch-film

De Despicable Me- en The Lorax-studio pakt de kerstklassieker aan.

We vermoeden dat Illumination Entertainment-topman Chris Meledandri van plan is om de hele bibliotheek van de populaire Amerikaanse auteur Dr. Seuss te verfilmen. Na Horton Hears a Who! en The Lorax werd vorig jaar aangekondigd dat de studio aan een geanimeerde verfilming werkt van The Cat in the Hat. Afgelopen week raakte bekend dat de Illumination ook van zins is de klassieker How the Grinch Stole Christmas! onder handen te nemen.

Het verhaal draait om de Grinch, een bitter wezen dat Kerstmis voor iedereen in Whoville wil verpesten en zich als de Kerstman vermomt om alle cadeautjes te stelen. Van het kinderboek uit 1957 verschenen al een heleboel adaptaties, waaronder in 1966 een korte tekenfilm van regisseur Chuck Jones en in 2000 een liveactionfilm met Jim Carrey.

Niemand minder dan Pete Candeland zal de nieuwe, geanimeerde verfilming regisseren. De Australische animator is vooral bekend van (geanimeerde) reclamespotjes, videoclips (Gorillaz) en game cinematics (intro Beatles Rock Band). Meledandri is producent en Audrey Geisel (de weduwe van Theodor ‘Dr Seuss’ Geisel) is als uitvoerend producent aan de film verbonden.

Een releasedatum en een schrijver zijn er nog niet. Naar verluidt willen de filmmakers wel trouw blijven aan het originele werk van Dr. Seuss en zal er minder verzonnen worden dan het geval was bij Horton en The Lorax. De relatie tussen het optimistische Whoville-meisje Cindy Lou en de pessimistische Grinch zou centraal staan in de animatiefilm. Die wordt net zoals Illuminations vorige bioscoopfilms met de computer geanimeerd.

(Via Variety)

Lees ook:Illumination (re)animeert The Cat in the Hat
Lees ook:Zangeres Taylor Swift in The Lorax [update]
Lees ook:Eerste blik op The Lorax van Dr Seuss
Lees ook:Horton Hears a Who krijgt een broertje: The Lorax
Lees ook:Nederlandse trailer voor The Lorax

3 reacties op “Illumination maakt Grinch-film

  1. Seppe

    Dat is dan een gok, want een officiële datum is er nog niet. Hij zou net zo goed in 2015 al kunnen verschijnen. Afwachten maar.

      /   Beantwoorden  / 
  2. poppie

    hopelijk doet deze animatie film ons de live action film met jim carrey vergeten

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.