Minions verschuiven naar 2015

De Despicable Me-hulpjes veroveren de bioscoop niet langer in 2014.

Zoals we eerder schreven, krijgen de populaire, gele opdondertjes uit de Despicable Me-bioscoophits hun eigen spin-off.

De film speelt zich af in de jaren zestig, lang voor de grappige wezentjes Gru leerden kennen. Omdat de Minions niemand hebben om te dienen, gaan ze naar een boevenconventie, waar ze strijden om het recht om de handlangers te worden van Scarlet Overkill. Zij smeedt snode plannen om de eerste vrouwelijke superschurk van de wereld te worden.

De avondvullende 3D-prent wordt geregisseerd door Pierre Coffin (Despicable Me-films) en Kyle Balda (The Lorax). Sandra Bullock spreekt de stem in van Scarlett Overkill en Jon Hamm geeft klank aan Herb Overkill, een uitvinder en de echtgenoot van Scarlett.

Oorspronkelijk zou de animatiefilm midden december 2014 in de bioscopen verschijnen, maar de release is met meer dan een half jaar uitgesteld. Dat werd afgelopen week bekendgemaakt door Universal Pictures, het moederbedrijf van de animatiestudio Illumination Entertainment.

De studio hoopt wellicht het succes te evenaren van Despicable Me 2. Die kaskraker verscheen begin juli 2013 in de Amerikaanse zalen en bracht ondertussen wereldwijd al meer dan 632 miljoen euro op. Gemaakt met een budget van amper 56 miljoen euro, werd het zo de meest winstgevende film in de honderdjarige geschiedenis van Universal.

In Amerika wordt het komische Minions-avontuur nu op 10 juli 2015 in de zalen verwacht (en ongetwijfeld wat later in de Nederlandse en Belgische zalen).

(Via BOM en Deadline)

Lees ook:Minions lusten Hamm
Lees ook:Meer Despicable Mini-Movies
Lees ook:Nieuwe Minions-trailer
Lees ook:Bullock smeedt plannen met Minions
Lees ook:Universal plant Ted 2 en meer animatie

Eén reactie op “Minions verschuiven naar 2015

  1. TAZ

    jammer dat we nog een half jaartje langer moeten wachten op de film maar maakt de film er waarschijnlijk niet minder leuk om.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.