De aanbieding van je leven: God of Manga

Interesse voor manga en anime? Dan is dit een geweldig koopje.

Terwijl ik dit schrijf zijn er op Amazon.com nog 23 nieuwe exemplaren beschikbaar van het boek The Art of Osamu Tezuka: God of Manga.

Het boek, dat eigenlijk meer een bijbel is, gaat over Osamu Tezuka, die de god van de manga wordt genoemd, maar net zo veel invloed heeft gehad op anime. Op de achterflap wordt de man omschreven als “Walt Disney, Stan Lee, Jack Kirby, Tim Burton en Carl Sagan in één persoon”.  Astro Boy en Kimba the White Lion (waar The Lion King van afgekeken is) zijn wellicht geen onbekenden voor je, maar hij is ook de maker van Metropolis, Phoenix en Black Jack. Heel wat van zijn strips werden later geanimeerd (films en tv-series). In juni kon je op onze site nog de trailer bekijken voor de nieuwe verfilming van Buddha.

God of Manga werd geschreven door Helen McCarthy, een dame die al aardig wat heeft geschreven over de Japanse popcultuur. Enkele jaren geleden werd ook Hayao Miyazaki: Master of Japanese Animation van haar gepubliceerd. Bovenop de 272 pagina’s vol artwork en informatie over het werk van Tezuka, zit er ook een dvd bij met een korte documentaire (45 minuten) over de Japanner.

Niet zo lang geleden had ik het boek in m’n handen op een festival. De rijke verzameling aan artwork sprak me meteen aan, maar door de hoge vraagprijs (zestig euro, als ik me niet vergis) besloot ik om toch iets anders te kopen. Kun je nagaan hoe verbaasd ik was toen het boek op Amazon verkocht werd voor de bespottelijk lage prijs van 5,59 dollar (3,96 euro)! Je betaalt meer voor een bundel lege bladen en een blanco dvd-schijfje. Het boek is uiteraard in het Engels (bij mijn weten bestaat er geen Nederlandse uitgave) en verzendingskosten zijn niet inbegrepen.

Omdat ik weet dat een deel van onze lezers ook een zwak voor manga en anime heeft, heb ik even een bericht aan deze spotgoedkope deal gewijd – maar niet voor ik vlug m’n eigen exemplaar heb besteld, zo ben ik dan wel weer. Doe er je voordeel mee. Of niet. Aan jou de keuze.

Link: The Art of Osamu Tezuka: God of Manga op Amazon

Snel even bladeren door het boek

Lees ook:Epische trailer voor Osamu Tezuka’s Buddha
Lees ook:Osamu Tezuka houdt jou graag veilig
Lees ook:Astro Boy naar het grote doek
Lees ook:Astro Boy herleeft
Lees ook:Astro Boy Teaser Trailer

4 reacties op “De aanbieding van je leven: God of Manga

 1. Wouwter

  Jammer dat ik niet kan betalen bij Amazon, anders had ik het meteen besteld. :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mohegan

  He, dit boek heb ik in een winkel zien liggen op vakantie in Engeland. Ik ben niet zo’n fan van manga anders had ik het wel gekocht XD

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans W.

  Dank voor de tip! Heb ‘m meteen besteld. Had het boek ook al in Annecy zien liggen, maar het was toen inderdaad nog erg duur. Dit is echt een koopje!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hans W.

  Boek vandaag binnen gekregen. Helemaal TOP!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.