Is er iets wat Obama niet kan?

Amerikaanse presidenten zijn altijd al een inspiratiebron geweest voor het maken van (vaak politiek getinte) animatiefilmpjes. Denk maar aan de videoclip bij het nummer Shoot the Dog van George Michael. Het kon dus niet lang duren voordat Obama ook een eigen filmpje kreeg. En wat voor een!

In tegenstelling tot eerdere presidenten wordt Obama gezien als superheld die echt alles kan. Natuurlijk haalt hij de Amerikaanse economie uit het slop maar hij is ook niet te beroerd om katjes uit bomen te redden. En in zijn vrije tijd repareert hij nog eventjes de gezondheidszorg.

Maar wat te doen als je hem nodig hebt? Gewoon even zijn logo in de lucht schijnen ala Batman. En nee, niet alleen het idee komt uit de bekende vleermuizenstrip, zelfs Obama’s beeldmerk doet denken aan de vliegende held!

JibJab, de makers van het filmpje, zijn gespecialiseerd in het maken van grappige e-cards waarbij je veelal ook een foto kunt uploaden en zo het gezicht van de zender of ontvanger kunt toevoegen aan het filmpje. En ik moet zeggen dat ze hun vak verstaan: veel kaartjes gaan toch net wat verder dan de gemiddelde hallmark e-card. Maar het bedrijf staat ook bekend om zijn korte politieke animaties, waarvan dit Obama-filmpje een mooi voorbeeld is.

Het filmpje werd afgelopen vrijdag voor het eerst vertoond op een diner waar Obama ook bij aanwezig was.

Try JibJab Sendables® eCards today!

Lees ook:JibJab komt met (krakkemikkige?) animatiefilm
Lees ook:Vrolijk Pasen van Pixar, Illumination en JibJab!
Lees ook:Het leuke jaaroverzicht van 2009 in animatie door JibJab
Lees ook:Het geanimeerde jaaroverzicht van 2010
Lees ook:Stijlvolle spielerei in A Short Animatnflm

Eén reactie op “Is er iets wat Obama niet kan?

  1. JellePelle

    De art-direction en animatie is echt fantastisch.
    Inhoudelijk heb ik echter wel eens scherpere filmpjes van JibJab gezien. Maar goed, misschien heeft dat ook te maken met het feit dat er (nog) niet zo veel op het beleid van Obama aan te merken valt.
    Desalniettemin zeer vermakelijk!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.