2010 wordt het jaar van Little Quentin

Meer informatie over de veelbelovende korte film noir van Anikey.

Volgens de Chinese kalender is het volgende jaar van het konijn pas weer in 2011. Maar niet als het van de jongens van Anikey afhangt!

Met Little Quentin ziet het ernaar uit dat het jaar van het konijn met een jaartje wordt vervroegd. Een definitieve releasedatum is er voorlopig nog niet voor het nieuwste project van de Nederlandse animatiestudio, maar het filmpje is wel al klaar en wordt ondertussen overgezet op een 35mm-filmrol bij Cineco.

Little Quentin wordt een korte film noir met enkele tot de verbeelding sprekende personages. Een rokende, hard-boiled detective mag natuurlijk niet ontbreken in dit genre, maar we zijn vooral benieuwd naar de rol van langoor Oswald, de mistroostige clown Charlie of de sexy Barbs in dit verhaal.

De knappe tekeningen die je in dit bericht vindt, verklappen al dat dit filmpje ongetwijfeld voor een iets ouder publiek is bedoeld dan het vorige succes van Anikey: Paultje en de Draak.

Ik zag Paultje en de Draak in september op het KLIK!-animatiefestival en was erg onder de indruk van het sterke verhaal. Met een gevoelige soundtrack en zonder één enkel woord leef je mee met het jonge hoofdpersonage dat de strijd aangaat met de draak die zijn lichaam aanvalt. Als geen ander is het Anikey gelukt om met beelden de ontroerende belevenissen van een kankerpatiëntje weer te geven. Een echte aanrader, als je het mij vraagt. Het filmpje is de vele internationale prijzen dan ook zeker waard.

Als ik me niet vergis, zagen we helemaal aan het begin van het filmpje ook een glimp van Little Quentin, een soort van teaser voor het publiek. Wie dit gemist heeft, kan zijn nieuwsgierige honger alvast stillen met het lekkere artwork onderaan.

Little Quentin werd geregisseerd door Albert ‘t Hooft en Paco Vink. Voor de animatie kregen ze de waardevolle hulp van David de Rooij en Jelle Brunt.

Artwork Little Quentin(Via Anikey)

Lees ook:Little Quentin: een film noir van eigen bodem
Lees ook:Paultje en de Draak afgewerkt
Lees ook:Korte animatiefilm: Little Quentin (18+)
Lees ook:Paultje en de Draak online!
Lees ook:Tv-tip: Paultje en de Draak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.