The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

Ontdek een ontroerende ode aan boeken in deze Oscarnominatie.

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore is dit jaar een van de vijf Oscarnominaties voor de Beste Korte Animatiefilm. Het mooie verhaal, over iemand die zijn leven wijdt aan verhalen schrijven, werd bedacht door William Joyce, een bekende auteur van kinderboeken. Hij kreeg het idee toen hij plassen vol met boeken zag die uit de bibliotheken en huizen waren gevloeid na de overstroming die door de orkaan Katrina werd veroorzaakt. Andere inspiraties waren de komiek Buster Keaton, de film The Wizard of Oz en de liefde voor boeken.

Oorspronkelijk zou het verhaal in boekvorm verschijnen, tot het idee ontstond om er meteen een korte animatiefilm van te maken en zo het talent van Moonbot Studios te bewijzen. Het werd de studio’s eerste film en meteen een erg geslaagde productie. Halfweg tijdens de productie, toen Apple de iPad uitbracht, besloten de makers om in te spelen om de technologische vernieuwingen en de film als een App uit te brengen. Later dit jaar verschijnt het uiteindelijk ook in boekvorm, inclusief interactieve extra’s die het boek tot leven brengen op je iPad.

De korte film – die al op talloze filmfestivals werd bekroond – is een geweldige mengeling van verschillende technieken. Het hoofdpersonage Morris werd met de computer geanimeerd, het Humpty Dumpty-boekje is traditionele, handgetekende animatie en de decors zijn levensechte bouwwerkjes met zorgvuldige gecreëerde miniaturen.

Korte film The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

Lees ook:The Scarecrow
Lees ook:Vanaf vandaag in de bioscoop: Fantastic Mr. Fox
Lees ook:Rango wint Oscar voor Beste Animatiefilm
Lees ook:Fantasievolle trailer voor The Flying Machine
Lees ook:Clooney en Blanchett in The Fantastic Mr. Fox

4 reacties op “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

 1. esteban

  Ik ben best wel onder de indruk, een welverdiende nominatie bij de Oscars. Loved it!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans W.

  Mooi filmpje, en terwijl ik het verhaaltje niet ten volle kan doorgronden, bewonder ik de techniek, en lijkt me het een terechte Oscar-nominatie.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Eline

  Wow, dit is echt prachtig. Hier mogen ze van mij een animatiefilm van maken. Het verhaal raakt je echt!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Edwin Schaap

  heel mooi, maar wou dat ik hem eens in goed geluid kan zien. Ik heb ‘m zelfs in de bioscoop met té schel geluid gezien.. raar!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.