Korte animatiefilm: Imago

Een prachtig tekenfilmpje over een kleine jongen en zijn vader.

Imago is een ontroerend verhaal over de achtjarige Antoine. Terwijl hij met zijn speelgoedvliegtuigje speelt, denkt de jongen terug aan zijn vader die piloot was en stierf in een vliegtuigongeluk. De korte film mengt fantasie met herinneringen en laat zien hoe de kleine jongen de gebeurtenissen leert te aanvaarden en een volwassen man wordt.

De korte animatiefilm werd bedacht en geregisseerd door de Franse filmmaker Cédric Babouche. De film is een Frans-Belgische coproductie van Sacrebleu Productions, Les Films du Nord en Digit Anima. Voor de knappe animatie kreeg de regisseur hulp van een groep leerlingen van Gobelins en Émile Cohl, twee bekende animatiescholen in Frankrijk.

Het verhaal is aangrijpend, maar het mooiste zijn zonder twijfel de prachtige waterkleurige illustraties. Het filmpje draaide op meer dan honderd filmfestivals en won talloze internationale prijzen, waaronder de Small Golden Rail op het Filmfestival van Cannes.

Korte animatiefilm Imago (2005)

(Via Catsuka)

Lees ook:Beestige kortfilm wint Cartoon d’Or 2011
Lees ook:Eerste afbeelding uit het exotische Zarafa
Lees ook:Korte animatiefilm: Sally the Dog
Lees ook:Korte animatiefilm: The Monk & The Monkey
Lees ook:Korte animatiefilm: Overtime

0 reacties op “Korte animatiefilm: Imago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.