Korte animatiefilm: Sally the Dog

Een schattige animatie van Nederlandse bodem over een geweldige hond.

Yo Gabba Gabba! is een populaire animatieserie voor kinderen, die in Amerika wordt uitgezonden op Nick Jr (het kleine broertje van Nickelodeon). Maar de tv-serie is niet alleen voor kinderen interessant. Vaak werken bekende namen uit de illustratie- en animatiewereld mee aan de inhoud van het programma. Een van hen is Willem Lagerwaard, in 1999 afgestudeerd als illustrator aan de Willem de Kooning Academie.

De Nederlandse animator maakte onlangs een kort filmpje over een golden retriever die op een boerderij woont en alle dieren helpt. Hij stond zelf voor alles in (illustraties, vormgeving, storyboards, animatie en compositing), maar kreeg tijdens het productieproces wel feedback van een andere animator en de regisseur (van wie de vader als boer in het filmpje verschijnt).

Door de combinatie van de schattige animatie en het vertederende vertelstemmetje lijkt het onderstaande resultaat goed op een prentenboek dat tot leven kwam. Niet toevallig is Willem op dit moment bezig met het illustreren van een boekje voor Uitgeverij Zwijsen.

Meer leuk werk van de maker (die ook twittert via @wm_lagerwaard), vind je op zijn persoonlijke website www.willemlagerwaard.nl

Korte animatiefilm Sally the Dog

Lees ook:Leuke kerstspecial voor Yo Gabba Gabba
Lees ook:Korte animatiefilm: Crayon Dragon
Lees ook:Korte animatiefilm: Fetch
Lees ook:Korte animatiefilm: Overtime
Lees ook:Korte animatiefilm: Murphy Was Here

Eén reactie op “Korte animatiefilm: Sally the Dog

  1. DragonMaster

    Mooi en over the top cute! :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.