Korte animatiefilm: Little Quentin (18+)

Bekijk de mooie, geanimeerde film noir van Nederlandse bodem.

Na een lange tijd toeren op het festivalcircuit en een dvd-release staat Little Quentin nu ook online. De korte animatiefilm is het werk van Anikey, een Nederlandse animatiestudio uit Den Haag. Op dit moment wordt daar volop gewerkt aan Trippel Trappel, een langverwachte, handgetekende bioscoopfilm over een groep dieren die Sinterklaas willen vieren.

Eerder maakte de studio Paultje en de Draak, een prachtig tekenfilmpje waarin een kleine ridder het opneemt tegen een verschrikkelijke draak (die symbool staat voor kanker). Een visueel pareltje zonder woorden, maar begeleid door prachtige muziek en met de juiste beelden op het juiste moment.

Met ingrediënten zoals een seksverslaafd konijn en een moord is Little Quentin dan weer helemaal niet voor kinderen. De tekenfilm is een stijlvolle hommage aan de film noir (het mysterie, de sfeer, de rokende detective, de sexy vamp), maar dan met een komische plotwending op het einde.

De korte film werd geschreven en geregisseerd door Albert ‘t Hooft en Paco Vink. Voor de animatie en inkleuring kregen ze hulp van David de Rooij, Jelle Brunt en Yi Zhao. Producenten van het filmpje waren Arnoud Rijken en Michiel Snijders van il Luster, het geluid werd verzorgd door Bob Kommer Studios. Het tekenfilmpje draaide op heel wat filmfestivals in binnen- en buitenland. In eigen land won het de Gouden Reiger op het Shoot Me Film & Music Festival en in Oekraïne sleepte het de Grand Prix van het internationale kortfilmfestival Wiz-Art in de wacht.

Korte animatiefilm Little Quentin (2009)

Lees ook:2010 wordt het jaar van Little Quentin
Lees ook:Little Quentin: een film noir van eigen bodem
Lees ook:il Luster brengt animatiemakers naar Imagine
Lees ook:Paultje en de Draak online!
Lees ook:Tv-tip: Paultje en de Draak

0 reacties op “Korte animatiefilm: Little Quentin (18+)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.